Vacatures voor vrijwilligers

Wil je te weten komen waar jij als vrijwilliger geweldig goed in bent en welk vrijwilligerswerk je het leukste vindt? Doe onze vrijwilligerstest en ontdek waar jouw talenten liggen.

DOE DE VRIJWILLIGERSTEST

Filteren op ...

Administratief vrijwilliger

Je helpt het hoofdkantoor met allerlei administratieve opdrachten: adressenlijsten aanvullen in Excel, eenvoudige mails beantwoorden in Outlook, omslagen vullen, adresetiketten plakken, retourzendingen sorteren en leegmaken, snijwerk van interne prints en meer. Je werkt op één of meer vaste dagen per week.

Meer info

Administratief vrijwilliger Briefwisselingsproject Gevangenen

Met haar briefwisselingsproject probeert Bond zonder Naam de wereld van binnen en de wereld van buiten de gevangenis met elkaar te verbinden en zo gevangenen nieuwe hoop te geven. Veel gevangenen hebben echt niemand meer. Dan dan kan het van levensbelang zijn om via briefwisseling je gevoelens en gedachten toch te kunnen delen met iemand.
Voor dit project zoeken we voor het kantoor in Antwerpen een extra administratieve vrijwilliger om de huidige coördinator te versterken.
Meer info

Bibliotheek-op-orde-steller

Voor ons Kansenhuis zijn we op zoek naar een vrijwilliger om het boekenrek op orde te houden.

Meer info

Chauffeur gastenvervoer

Als Stiltehoeve willen we voor alles de stilte respecteren en de rust garanderen. We willen daarom de mobiliteit ontmoedigen. De Stiltehoeve is gelegen in de groene omgeving van Damme. Daar wij alternatieve vervoermogelijkheden aanraden bij onze gasten, waaronder gebruik van de trein, zijn wij op zoek naar chauffeurs.

Meer info

Computerbegeleider

De digitale kloof bij mensen in armoede is vaak groot. Meer en meer (overheids)diensten worden gedigitaliseerd en maken een computer onmisbaar. Daarom zijn er computers en internet toegankelijk in de ontmoetingsruimte van ons Kansenhuis. Als computerbegeleider bied je bezoekers praktische hulp bij het gebruik van de computer.
Meer info

Correspondentiecoach Traliepost

Met haar briefwisselingsproject Traliepost probeert Bond zonder Naam de wereld van binnen en de wereld van buiten de gevangenis met elkaar te verbinden en zo gevangenen nieuwe hoop te geven. Veel gevangenen hebben echt niemand meer. Dan dan kan het van levensbelang zijn om via briefwisseling je gevoelens en gedachten toch te kunnen delen met iemand.
Voor het briefwisselingsproject zoeken we voor het kantoor in Antwerpen een correspondentiecoach als vrijwilliger of stagiair om de huidige coördinator te versterken.
Meer info

Eventvrijwilliger

Je steekt de handen uit de mouwen op evenementen die Bond zonder Naam organiseert: flyeren over een aankomend event, helpen aan het onthaal of de bar, bezoekers informeren en wegwijs maken, nieuwe vrijwilligers en leden werven, BZN geschenken verkopen,…
 
Je wordt tijdig gevraagd voor opdrachten.
Meer info

Inburgeringscoach Samen Inburgeren

Samen Inburgeren verbindt mensen die hier ‘thuis’ zijn, de inburgeringscoach,  met mensen die hier ‘nieuw’ zijn, de inburgeraars. Samen spreken ze om de veertien dagen af en doen activiteiten waar ze samen plezier aan beleven.

Meer info

Journalist-vrijwilliger

Als journalist-vrijwilliger help je Bond zonder Naam met haar communicatie over de projecten, de thema’s en de campagnes. Je schrijft de verhalen uit van de mensen die meewerken aan de beweging en de projecten om bepaalde maatschappelijke thema’s aan te kaarten.
Meer info

Keukenvrijwilliger

De Stiltehoeve van Bond zonder Naam kan nog helpende handen gebruiken voor allerlei keukentaken: klaarmaken van de maaltijden, bakken van lekkers voor de koffie of soepen maken met groenten uit de moestuin van de hoeve.

Meer info

Logistieke medewerker

Ter ondersteuning van de Stiltehoeve Coördinator zoeken we een vrijwilliger die helpt met het onthaal van nieuwe gasen en het klaarmaken van kamers en vergaderzalen voor aankomst.

Meer info

Medewerker Multicultureel Kookproject

Het multicultureel kookteam in het Kansenhuis van Bond zonder Naam komt elke tweede en vierde woensdag van de maand samen. Dit kookproject spreekt mensen in armoede aan op hun capaciteiten om lekkere gerechten klaar te maken uit hun cultuur. Het is een plek waar mensen kunnen laten zien wat ze kunnen. We brengen mensen in armoede samen en geven hen een succeservaring en zelfvertrouwen.

Meer info

Onthaalvrijwilliger

Voor de onthaal en ontmoetingsruimte in de BZN Kansenhuis Filet Divers zoeken we onthaalvrijwilliger.
Het onthaal wil een maximale link met de sociale kruidenier leggen. Een versterkt onthaal wordt georganiseerd door geëngageerde vrijwilligers die werken in teamverband; zij versterken en animeren het onthaal.


Zij onthalen, informeren, activeren en engageren bezoekers door netwerkvorming te stimuleren, integratie te bevorderen, activiteiten aan te bieden, acties en campagnes tegen armoede te ondersteunen en kenbaar te maken en de bezoekers stimuleren tot deelname. Klemtoon ligt op ontmoeting en presentie.

Meer info

Opbouw / Afbraak Events

We zoeken enthousiaste vrijwilligers om voor allerlei events mee te helpen bij de opbouw en afbraak. Je helpt bij een beursstand, een expositie tijdens een campagne of de opstelling voor een feest. Je wordt tijdig op de hoogte gebracht van opdrachten.

Meer info

Opvolgingsvrijwilliger Samen Inburgeren

Je helpt het Kansenhuis met administratieve opdrachten voor het project Samen Inburgeren: gegevens opzoeken in Excel, e-mails beantwoorden, telefonisch contact opnemen met projectdeelnemers. Je werkt op één vaste dag in de week, minimaal circa 2u/week.

Meer info

Regionale Vormingsvrijwilliger

Bond zonder Naam telt een duizendtal vrijwilligers. Onze vrijwilligers zijn een luisterend oor voor velen die ogenschijnlijk voor een BZN product of project komen, maar veeleer ook nood hebben aan een ontmoeting van mens tot mens. 
Bij de start van ons vormingsaanbod werden er 15 vrijwilligers gerekruteerd, geselecteerd en getraind tot vormingsvrijwilligers. Samen met dit vrijwilligersteam werd in 2014 een workshop ‘Empathisch Luisteren’ op punt gezet.
In 2015 kwam er ruimte om een workshop ‘Verbindend luisteren’ als vervolg aan te bieden. De voorbije 2 jaren bundelden we beide workshops in één uitgebreide workshop van drie uur ‘Empathisch en Verbindend Luisteren’. Het betekent de verderzetting van een duurzaam vormingsluik binnen Bond zonder Naam.
Hiervoor zijn we op zoek naar vrijwilligers die ons regionaal vormingsvrijwilligersteam willen aanvullen.
Meer info

Schrijf met een gedetineerde

Het klinkt romantisch en niet meer van deze tijd met al haar elektronica: brieven sturen met de post. Toch zet Bond zonder Naam hierop in. Met haar briefwisselingsproject Traliepost probeert Bond zonder Naam de wereld van binnen en de wereld van buiten de gevangenis met elkaar te verbinden en zo gevangenen nieuwe hoop te geven.
Meer info

Spreker

Je vertegenwoordigt Bond zonder Naam in jouw regio. Je maakt deel uit van een provinciaal team. Je vertelt het verhaal van Bond zonder Naam in scholen, organisaties en verenigingen. Je krijgt een degelijke opleiding over de beweging en al haar initiatieven. Je wordt tijdig op de hoogte gebracht van opdrachten in jouw regio. Daarnaast fungeert de spreker ook als ambassadeur voor de organisatie.

Meer info

Start een BZN Huiswinkel

Je verkoopt de producten van Bond zonder Naam in je eigen buurt. Een BZN Huiswinkel pak je aan zoals je het zelf wilt. Je bepaalt hoeveel tijd (een heel jaar door of enkel tijdens het najaar) en energie je hierin wilt steken, waar en hoe je wilt verkopen. Om je op weg te helpen, zetten we een aantal formules op een rijtje. Je kan werken volgens 1 formule of een aantal formules combineren. Of je creëert gewoon een nieuwe formule die echt bij jou past? Dat bepaal je helemaal zelf. 

Meer info

Stiltehoeve Ambassadeur

We zoeken ambassadeurs die enkele uren per maand lokaal op pad willen gaan om de Stiltehoeve van Bond zonder Naam kenbaar te maken in de wijde omgeving.

Meer info

Tuinmedewerker

Als je houdt van bloemen-, kruiden- en groententeelt op ecologische wijze en je bent gemotiveerd om in de stilte en de rust van een inspirerende site onderhouds- en oogstwerk te verrichten, dan ben jij de vrijwillige tuinmedewerk(ster)er die wij zoeken voor de Stiltehoeve.

Meer info

Vrijwilliger Babbelbox

In het Kansenhuis van Bond zonder Naam komen bezoekers uit 68 verschillende landen over de vloer. Elk bezoeker heeft zijn eigen verhaal: mooi, droevig, alledaags of herkenbaar. Deze verhalen geven we een plek op onze website.
 
Als regisseur-cameraman/vrouw vang je de verhalen van de bezoekers in het Kansenhuis en blik je deze verhalen in. Je bewerkt de filmpjes tot publiceerbaar materiaal en laat je bijstaan door de doelgroep zodat zij iets kunnen bijleren. We vragen om je minimum een halve dag per week vrij te maken.
Meer info

Vrijwilliger Cultuur & Vrije tijd

Het Kansenhuis zoekt geëngageerde mensen voor het organiseren en begeleiden van culturele uitstappen. Het gaat om een nieuw initiatief voor onze doelgroep. Onze bezoekers krijgen de mogelijkheid om een vrije tijdsbesteding te kiezen die past bij hun interesse. Jij gaat als matchmaker aan de slag en bezorgt de deelnemers een onvergetelijk tijd.

Meer info

Vrijwilliger Fotograaf

Je wordt ingezet bij events, campagnes en projecten in gans Vlaanderen. Je wordt tijdig gevraagd voor opdrachten. Je bent zelf in het bezit van de juiste apparatuur om semiprofessionele beelden te fotograferen. We vermelden jouw naam bij je foto’s.

Kwalitatief goed beeldmateriaal van onze werking is erg belangrijk. Met mooie en verzorgde beelden kan Bond zonder Naam haar boodschap beter overbrengen. Als fotograaf vrijwilliger bij Bond zonder Naam combineer je jouw passie voor fotografie met maatschappelijke betrokkenheid.

Meer info

Vrijwilliger in 't Café

Voor ‘t Café zoeken we vrijwilligers die mee willen bouwen aan een warme ontmoetingsplek in de stad voor dak- en thuislozen en mensen in armoede. Kortom mensen die in de marge van onze samenleving leven.

Meer info

Vrijwilliger mobiele Pop-up Shop

Als vrijwilliger voor een mobiele Pop-up Shop verkoop je de zinvolle geschenken van Bond zonder Naam die jij zelf wilt! Je helpt jouw klanten bij het plaatsen en betalen van hun online bestelling. Het bestelpakket wordt netjes op een locatie naar keuze geleverd. Geen gesleur met winkeltassen!
Meer info

Vrijwilliger Pop-up Shop op Sfinks Festival

Wil jij graag voor een dagje proeven hoe het is om als BZN pop-up vrijwilliger aan de slag te gaan? Voel jij het al kriebelen om onze zinvolle geschenken te verkopen en tegelijkertijd heupwiegend van het Sfinks-sfeertje te genieten?

Meer info

Vrijwilliger zaalmedewerker

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die op regelmatige basis het ontbijt- of avondbuffet in stilte wil komen verzorgen voor onze gasten op de Stiltehoeve.

Meer info

Vrijwilliger-Coördinator Evenementen

Het BZN Kansenhuis organiseert jaarlijks een vrijwilligersfeest, een openpoortdag, restaurantdagen, vrijwilligersuitstappen, vrijwilligerscafés, maar ook occasionele evenementen van de deelwerkingen zelf (bvb. picknick van Samen Inburgeren, filmproject op Dageraadplaats,…).

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die voor ons de praktische voorbereiding van onze geweldige, evenementen op zich wil nemen. Je krijgt daarbij ondersteuning van andere vrijwilligers binnen de organisatie.

Meer info

Vrijwilliger-Coördinator Samen Inburgeren

Samen Inburgeren is samen op stap gaan met een nieuwkomer in Antwerpen di e nog niet goed Nederlands spreekt. Om de twee weken spreekt de inburgeringscoach af met de inburgeraar en doen ze samen een activiteit die ze zelf kiezen. Zo krijgt de inburgeraar de kans om Nederlands te oefenen, de stad te leren kennen en zich ook sociaal in te burgeren. De coach leert op zijn beurt een nieuwe cultuur kennen. De inburgeraar en inburgercoach worden zo goed mogelijk gematched op gebied van interesses en verwachtingen. Om de vier maanden is er een bijeenkomst van al de coaches zodat ze ervaringen en tips kunnen uitwisselen
Meer info

Vrijwilliger-Coördinator Sportactiviteiten

Tijdens de openingsuren van het Kansenhuis van Bond zonder Naam kunnen mensen in armoede gebruik maken van een sportaanbod. Voor dit initiatief zoeken we een vrijwilliger die die sportactiviteiten kan coördineren (zwemgroep, voetbal, tafeltennis, fitness).

Meer info

Meer getuigenissen en verhalen