Instagrannies

Bond zonder Naam geeft een podium aan 80+-ers op instagram om hun levenswijsheden te delen met de jongere generaties.

Tachtigplussers worden zo vaak alleen maar op hun zorgbehoefte aangesproken, terwijl ze een leven vol waardevolle ervaring achter de rug hebben. Tegelijk zoeken jongeren naar inspiratie en reflectie.

INSTAGRANNIES brengt hen samen op Instagram.
Deze influencers poseren niet met een latte macchiato met spirulina, maar met een koffie met melk. Zij vertellen over wat het leven hen geleerd heeft, wat bleek er écht belangrijk?

Volg dit heerlijke medium vol wijsheden!

MAAK HIER KENNIS MET ONZE INSTAGRANNIES OP INSTAGRAM →

Ontmoet onze Grannies

Ontmoet onze Grannies

Jeanne Devos (86)

De wereld verbeteren, hoe begin je daaraan?
De ene mens laat er zijn slaap niet voor, de andere stort maandelijks een bedrag aan het goede doel. Nog anderen liggen ervan wakker of het wel voldoende is om geld te storten, of dat niet vooral een moderne aflaat is voor gunstig gezinde karma. En dan heb je mensen zoals zuster Jeanne Devos (86). Zij trok in 1963 naar India en richtte daar de National Domestic Workers Movement op, een beweging die huisarbeidsters verenigt in het opkomen voor hun rechten en weegt op de nationale regelgeving rond dienstarbeid.

Lees meer
Doe je mee?

Doe je mee?

Schrijver Anneleen Van Offel gaat op bezoek bij ouderen, luistert naar hun levenslessen en schrijft daarover een kort, poëtisch tekstje. Fotograaf Liesbeth Gavriilakis maakt een portretfoto.
De foto wordt samen met het tekstje met jongeren gedeeld op @_instagrannies.
Na een paar weken krijgt de oudere bezoek van een vrijwilliger, die de teksten, foto’s en leukste reacties bezorgt. Zo is de uitwisseling wederzijds.

Werk jij met ouderen? Hou je van mooie levensverhalen? Of bezoek je graag een oudere?

Stuur ons een mailtje

Getuigenissen en verhalen