Rosie

Het recht op vrijetijd!

Rosie is nog maar nét aan de slag in het BZN Kansenhuis. Onder haar vleugels groeien heel wat projecten die kwetsbare gezinnen uitnodigen om ook te genieten van hele diverse activiteiten in de vrije tijd.

“De werking in het BZN Kansenhuis draait in de eerste plaats rond volwassenen. Maar heel wat van die volwassenen hebben kinderen en dus is het maar logisch dat we ook daar oog voor hebben. Al is dat niet rechtstreeks met de kinderen zélf. Zo zetten we bijzondere momenten in de kijker zoals het begin van het schooljaar met de Boekentassen-actie, Sinterklaas met lekkere pakketten en werken we met verschillende organisaties samen om kinderen gratis of aan een heel laag tarief in te schrijven voor kampjes en speelpleinen.”

“Soms gaan we ook samen op uitstap. Onze vrijwilligers begeleiden gezinnen dan naar de zoo, een concert van Kapitein Winokio of gaan samen zwemmen. Iedereen heeft immers recht op vrijetijd. In het begin nemen we gezinnen mee, maar daarna moedigen we hen aan om zelf de stap te zetten naar het vrijetijdsloket en zich daar in te schrijven. En dat lukt!”

Rosie

Meer getuigenissen en verhalen