testament-symbolBZN in jouw testament

Jouw testament: een belangrijk moment

Steeds meer mensen denken na over wat ze met hun geld willen doen als ze er niet meer zijn en op welke wijze ze nog van betekenis kunnen zijn. Naast familie en vrienden kan jij ook een goed doel opnemen in je testament. Zo draag je op een bijzondere manier bij aan een zorgzame en solidaire samenleving, aan een warme, verbindende plek waar iedereen telt. Ook wie niet wordt gehoord of gezien.

Schenken aan Bond zonder Naam is mee bouwen aan een zorgzame samenleving, aan een warme plek waar iedereen telt.

Ook na je leven kan je de samenleving heel wat geven

Ook als jij er niet meer bent, kan je nog meer betekenen dan je denkt.

De 0% regeling

De 0% regeling

Goed nieuws! Vanaf 1 juli 2021 worden in het Vlaamse Gewest schenkingen en nalatenschappen aan een goed doel belast tegen 0%. Met andere woorden: alles wat je vanaf die datum schenkt of nalaat aan een goed doel komt integraal ten goede aan de organisatie. Tegelijkertijd wijzigt de taxatie van het zogenaamde duolegaat fundamenteel. Heb je een testament opgemaakt en daarin een duolegaat opgenomen ten gunste van Bond zonder Naam, neem dan contact met ons of jouw notaris op om te bekijken welke stappen belangrijk zijn om het testament nog steeds aan jouw wensen te laten voldoen. Een duolegaat is binnenkort immers meestal niet meer gunstig voor de familiale erfgenaam én niet voor het goede doel

OVERWEEG JE EEN LEGAAT AAN BOND ZONDER NAAM?

OVERWEEG JE EEN LEGAAT AAN BOND ZONDER NAAM?

Dan wil je uiteraard eerst meer weten over onze werking. In een persoonlijk gesprek leg ik je graag uit hoe wij elke dag kansen creëren voor wie minder kansen kreeg, hoe wij mensen inspireren en doen groeien. Je mag mij persoonlijk contacteren op 0475 28 94 87 of een bericht sturen naar barbara.torfs@bzn.be.

Heb je vragen? Contacteer mij

We helpen je graag verder

Als je een schenking of nalatenschap overweegt aan Bond zonder Naam is het cruciaal dat je daarover goed bent geïnformeerd.

Voor betrouwbare informatie kunt je terecht bij:

  • je notaris
  • je advocaat of vermogensbeheerder
  • Barbara Torfs, directeur Bond zonder Naam, 0475 28 94 87 of barbara.torfs@bzn.be.

Download hier onze legaten folder.

Download of bestel hier gratis de praktische gids ‘Goed geregeld, Goed gegeven’, die je wegwijs maakt in de regelgeving rond schenkingen aan een goed doel.

Bekijj hier de spot

Blijf op de hoogte

Testament.be organiseert regelmatig interessante infosessies rond legaten.
Ook Bond zonder Naam plant infomomenten om jou nog beter te kunnen bijstaan bij het opmaken van je testament of om je te vertellen hoe wij elke dag onze samenleving een stukje warmer proberen maken.

Wij houden je hiervan graag op de hoogte.
Heb je zelf een dringende vraag of suggestie, aarzel niet ons te contacteren.

 

 

 

Contacteer ons

Wens je Bond zonder naam op te nemen in je testament?

Gebruik dan onderstaande gegevens:

  • Bond zonder Naam
  • Herentalsebaan 74, 2100 Deurne
  • Ondernemingsnr. 0469.514.642