Schoonheid voor iedereen

Behalve nood aan bed, bad, brood hebben we ook nood aan schoonheid, glinsters en gloed. De Wereldgezondheidsorganisatie stelt dat het beleven van schoonheid bijdraagt tot zowel een betere mentale als fysieke gezondheid. Schoonheid ervaren verbindt je immers op een positieve manier met jezelf en met anderen.

Daarom neemt Bond zonder Naam jou mee naar theater, musea, film, concerten of literaire festivals. In een kleine, veilige groep kan je proeven van verhalen en verbeelding. We nodigen nadrukkelijk mensen uit die niet meteen vanzelf in aanraking komen met kunst in al haar vormen.

Reactie van een deelnemer
“Ik heb ontzettend genoten van ons samenzijn in het Toneelhuis. Het onthaal, heerlijke soep, samen lezen en daarna theater, het was écht de moeite. Dankjewel om dit voor ons mogelijk te maken”

(Een project met de steun van De Warmste Week).

Meer informatie lees je hier 

 

Schoonheid voor Iedereen. Een project met steun van De Warmste Week

Partners in Beauty: Wat we samen doen

Barokke Influencers (Antwerpen)

Barokke Influencers (Antwerpen)

Het bruisende stadsfestival Barokke Influencers toont de invloed van de barok en de centrale rol die jezuïeten in Antwerpen hebben gespeeld. We gaan kijken en luisteren op verschillende plekken in de stad, we bezoeken expo’s, concerten en lezingen en lezen samen rond kunst en zingeving.

Erfgoedbibliotheek H. Conscience (Antwerpen)

Erfgoedbibliotheek H. Conscience (Antwerpen)

Eén van de mooiste bibliotheken van het land is de Nottebohmzaal in de Erfgoedbibliotheek H. Conscience. Deze plek ademt boeken van alle tijden. Je kan het zien maar ook ruiken. Aan de hand van historische en hedendaagse teksten gaan we hier thematisch samen lezen.

Passa Porta Festival / Passa Porta (Brussel)

Passa Porta Festival / Passa Porta (Brussel)

Dit internationale  literatuurfestival is het tweejaarlijks hoogtepunt voor boekenwurmen. We volgen een verrassend parcours van schrijversgesprekken, lezen samen op verschillende plekken in de stad en gaan met elkaar in gesprek.

Red Star Line Museum (Antwerpen)

Red Star Line Museum (Antwerpen)

Dit prachtige museum over reizen, migratie, thuiskomen en heimwee huisvest een permanente en regelmatig ook tijdelijke expo’s. Maar wat is thuiskomen? Aan de hand van brieven en foto’s volgen we de weg van mensen op zoek naar een plek die beter is en lezen hierover samen verhalen en gedichten.

Snijders-Rockox-huis (Antwerpen)

Snijders-Rockox-huis (Antwerpen)

Nicolaas Rockox en Frans Snijders waren spilfiguren in het barokke Antwerpen. Beiden drukten ze hun stempel op het culturele en sociale leven van de stad. Maar wat is barok? Aan de hand van het bijzondere huis in de Keizerstraat én de prachtige werken, ontdekken we hier een andere tijd.

Toneelhuis (Antwerpen) & Koninklijke Vlaamse Schouwburg (Brussel)

Toneelhuis (Antwerpen) & Koninklijke Vlaamse Schouwburg (Brussel)

Een theatervoorstelling in het Toneelhuis of de KVS bijwonen kan ook met een kom soep vooraf én een sessie Samen Lezen. Zo duiken we goed voorbereid in de theatertekst en genieten we nadien van het podiumspel.

Tutti Fratelli (Antwerpen)

Tutti Fratelli (Antwerpen)

Reinhilde Decleir liet Tutti Fratelli een prachtige bibliotheek na. Daaruit lezen we de samen met de wonderlijke Fratelli-bende en stadsdichter Ruth Lasters. Een warme ode aan de vrouw met de bloem, een ontdekking van een kast vol wereldliteratuur.

Vers van het Mes / Vlaams-Nederlands huis deBuren (Brussel)

Vers van het Mes / Vlaams-Nederlands huis deBuren (Brussel)

Vers van het Mes is een ontmoeting met de jongste en nieuwste stemmen uit de poëziewereld. In kleine groep lezen we vooraf gedichten van de dichters zodat we dan bij een warme ontmoeting uitgebreid vragen kunnen stellen.

Contact

Wil je ook graag eens meegaan? Werk je met een kwetsbare groep en zoek je een duurzaam schoonheidstraject? Ben jij deel van een cultuurhuis en zoek je een samenwerking rond inclusie?

Stuur een mailtje naar welkom@bzn.be