Schoonheid voor iedereen

Behalve nood aan bed, bad en brood hebben we ook nood aan schoonheid, glinsters en gloed.
Zonder schoonheid voelt het leven schraler. Schoonheid is een basisbehoefte, het biedt troost, het raakt en verbindt mensen met zichzelf en anderen. Schoonheid mogen ervaren, even weg van de dagelijkse beslommeringen en zorgen, helpt. Verbeelding heelt.

Bond zonder Naam vindt dat iedereen, ook mensen in een kwetsbare situatie, recht heeft op schoonheid. Met ‘Schoonheid voor iedereen’ creëren we ontmoetingen tussen mensen die elkaar misschien niet spontaan ontmoeten. Zo willen we van de samenleving weer één geheel maken. En dat is vandaag meer dan ooit nodig.

Als mensen écht luisteren en elkaar in gelijkwaardigheid ontmoeten, worden ze spiegels voor elkaar. Daarin ligt de grootste schat om te leren van elkaar!

Meer informatie lees je hier 

 

Schoonheid voor Iedereen

Partners in Beauty: Wat we samen doen

Schoonheid voor jong en oud

Schoonheid voor jong en oud

Hoe verschillend we vanbuiten soms ook lijken, in onze kern delen we dezelfde verlangens en emoties. Hoop, verdriet, vreugde, angst.  Ze zijn ons gemeenschappelijk verhaal, los van leeftijd, achtergrond, gender of situatie. Een krachtig medium om die verhalen met elkaar te delen is film.

Meer informatie lees je hier
Passa Porta Festival / Passa Porta (Brussel)

Passa Porta Festival / Passa Porta (Brussel)

Dit internationale  literatuurfestival is het tweejaarlijks hoogtepunt voor boekenwurmen. We volgen een verrassend parcours van schrijversgesprekken, lezen samen op verschillende plekken in de stad en gaan met elkaar in gesprek.

Red Star Line Museum (Antwerpen)

Red Star Line Museum (Antwerpen)

Dit prachtige museum over reizen, migratie, thuiskomen en heimwee huisvest een permanente en regelmatig ook tijdelijke expo’s. Maar wat is thuiskomen? Aan de hand van brieven en foto’s volgen we de weg van mensen op zoek naar een plek die beter is en lezen hierover samen verhalen en gedichten.

Toneelhuis (Antwerpen) & Koninklijke Vlaamse Schouwburg (Brussel)

Toneelhuis (Antwerpen) & Koninklijke Vlaamse Schouwburg (Brussel)

Een theatervoorstelling in het Toneelhuis of de KVS bijwonen kan ook met een kom soep vooraf én een sessie Samen Lezen. Zo duiken we goed voorbereid in de theatertekst en genieten we nadien van het podiumspel.

Vers van het Mes / Vlaams-Nederlands huis deBuren (Brussel)

Vers van het Mes / Vlaams-Nederlands huis deBuren (Brussel)

Vers van het Mes is een ontmoeting met de jongste en nieuwste stemmen uit de poëziewereld. In kleine groep lezen we vooraf gedichten van de dichters zodat we dan bij een warme ontmoeting uitgebreid vragen kunnen stellen.

Contact

Wil je ook graag eens meegaan? Werk je met een kwetsbare groep en zoek je een duurzaam schoonheidstraject? Ben jij deel van een cultuurhuis en zoek je een samenwerking rond inclusie?

Stuur een mailtje naar welkom@bzn.be