Chiara, jongerenbrigadier

Klein geluk vind je soms op de meest onverwachte plaatsen

Klein geluk vind je soms op de meest onverwachte plaatsen. Zo vond ik klein geluk tijdens de comedyavond Kapsalon in het Arenberg theater. Aan weerskanten van mij zaten twee vrienden, gemaakt bij de jongerenbrigade van Bond zonder Naam. Vriendschappen die nu al aanvoelen als broeders, gelinkt door eenzelfde wereld aan waarden en normen, aspiraties en dromen. Voor en achter mij zat een zeer gemengd publiek, de kleuren van onze mengelmoes maatschappij. 
 
Het stuk ging hier ook over: identiteit, ondernemen in de maatschappij met een andere achtergrond, cultuur en geschiedenis. Als half Italiaanse, half Belgische jonge vrouw die opgroeide in Luxemburg voelde ik mij aangesproken door de zoektocht die alle personages op het podium doormaken. De zoektocht naar het combineren van de eigenheid van een achtergrond met de regels van de maatschappij en de nieuwe cultuur waarin ze wonen. Tussen het lachen door –want ja, het was een zeer komisch stuk – voel je de constante struggle en het zoeken naar het antwoord op de vraag: Wie ben ik?  Wat wil ik? Waar ga ik naartoe?
 
Dit is de BZN jongerenbrigade voor mij. Plezier beleven met gelijkdenkenden. Jezelf vragen stellen over de maatschappij en nooit of te nimmer de glimlach.
 
 
Chiara

Meer getuigenissen en verhalen