Vormingen

Je hebt al heel wat geleerd, op school of in het leven.
Je hebt geleerd welke oorlogen gestreden werden, wanneer ons land een land werd, hoe je mooie zinnen schrijft en hoe je optelt, deelt en vermenigvuldigt. Maar leerde je ook hoe je als mens kan groeien? Bond zonder Naam gelooft dat als mensen aan zichzelf blijven sleutelen, ze ook de kracht vinden om aan de wereld te sleutelen.

Onze vormingen spelen in op actuele thema’s en zijn bedacht door professionele bondgenoten en vrijwilligers van Bond zonder Naam. Je kan meedoen zonder voorkennis. Elke vorming biedt inspiratie waar je een poosje op kan blijven kauwen maar is ook erg interactief. Je leert van de begeleider én van elkaar.

ONS AANBOD:

Meer informatie lees je hier 

“We hebben al zoveel geleerd. Maar nog niet leren leven.”
Phil Bosmans

Praktische informatie

Agenda:
Dit najaar kan je je eenmalig gratis inschrijven voor verschillende proefsessies verspreid over Vlaanderen en Brussel.
Vanaf 15 november 2022 kan je deze vormingen boeken voor 2023 in je organisatie of bedrijf.

Team Vormingen:
Al deze vormingen werden bedacht en uitgetest door een enthousiaste groep van bondgenoten.

Heb je vragen? Mail naar silvie.moors@bzn.be
De Troost van de Literatuur

De Troost van de Literatuur

Lezen is een prachtig medicijn tegen eenzaamheid. In een boek maak je nieuwe vrienden die je op straat niet zomaar tegenkomt en beleef je verrassende avonturen die je vanuit je huiskamer nooit zou beleven. Lezers vinden troost bij het lezen van herkenbare levens. We hebben het in deze interactieve workshop over hoe poëzie of proza ons kunnen raken, hoe magisch literatuur kan zijn en wat het heilzaam effect is van in je eentje of samen lezen.

Begeleiding: Silvie Moors

16/11/22, 14 - 16 uur
Muntpunt, Munt 1, 1000 Brussel
INSCHRIJVEN DOE JE HIER.

17/12/22, 10.30 - 13 uur
Bibliotheek Genk, Stadsplein 3, 3600 Genk
INSCHRIJVEN DOE JE HIER.

Kracht van Luisteren

Kracht van Luisteren

Niet voor niets is deze vorming de basis van alle andere. Als je oprechte interesse hebt in de ander, dan is luisteren het begin van alles. We gaan uitgebreid in op wat het betekent om empathisch te zijn, om écht te luisteren zonder meteen oplossingen te willen aandragen, om één en al oor te zijn zonder oordeel.

INSCHRIJVEN DOE JE HIER
Kracht van Gesprek

Kracht van Gesprek

Moeilijke gesprekken komen overal voor. Thuis, op je werk, bij vrienden. We kijken naar verschillende manieren om op een veilige, eerlijke en open manier met elkaar in dialoog te gaan. Hoe kan je elkaar recht in de ogen kijken en zeggen wat je te zeggen hebt op een respectvolle manier? Hoe draai je niet rond de pot en kan je ook de heetste hangijzers bespreken? En hoe blijf je dicht bij jezelf en bewaak je je grenzen?

(fotograaf: © Chris Harrison)

INSCHRIJVEN DOE JE HIER
Kracht van Verschil

Kracht van Verschil

We zijn allemaal anders. Dat is het vertrekpunt. We zijn meer dan onze buitenkant. We hebben een geschiedenis, een rugzak vol verhalen, we komen ergens vandaan, we werden allemaal geboren in een heel andere wieg. Hoe beïnvloedt wie je bent hoe je kijkt naar de ander? Hoe kan je je eigen identiteit én die van de ander ruimer bekijken? Hoe vinden we elkaar vanuit onze verschillen en hoe geven we ook een stem aan de minderheid?

(fotograaf: © Jinka Shonibare)

INSCHRIJVEN DOE JE HIER
Kracht van Denken

Kracht van Denken

Als je echt wil weten wat iemand te zeggen heeft, dan geef je die persoon ook best de kans om voor zichzelf te denken. Zo vaak vullen we andermans gedachten al in met vooronderstellingen. We onderzoeken samen welke componenten ruimte bieden om te twijfelen, om woorden te vinden voor gedachten. We experimenteren met dialoogvormen en met de kracht van stilte.

(fotograaf: © Chris Harrison)

INSCHRIJVEN DOE JE HIER