Vormingen

Je hebt al heel wat geleerd, op school of in het leven.
Je hebt geleerd welke oorlogen gestreden werden, wanneer ons land een land werd, hoe je mooie zinnen schrijft en hoe je optelt, deelt en vermenigvuldigt. Maar leerde je ook hoe je als mens kan groeien? Bond zonder Naam gelooft dat als mensen aan zichzelf blijven sleutelen, ze ook de kracht vinden om aan de wereld te sleutelen.

Onze vormingen spelen in op actuele thema’s en zijn bedacht door professionele bondgenoten en vrijwilligers van Bond zonder Naam. Je kan meedoen zonder voorkennis. Elke vorming biedt inspiratie waar je een poosje op kan blijven kauwen maar is ook erg interactief. Je leert van de begeleider én van elkaar.

ONS AANBOD:

Voorlopig zijn er geen activiteiten, maar hou vanaf september de kalender in de gaten.

Zin om je te engageren als vormingsvrijwilliger? Weldra meer nieuws!

Praktische informatie

Agenda:
Deze vormingen kunnen in je organisatie of bedrijf geboekt worden.

Heb je vragen? Mail naar vorming@bzn.be
Kracht van Talent

Kracht van Talent

Als je anderen wil laten schitteren, dan kan je maar best op zoek naar hun talenten. Want iedereen heeft talent. En heel wat verschillende talenten.
We onderzoeken wat talent precies is en gaan op zoek naar de talenten in onszelf. Als je jezelf beter leert kennen en een positieve spiegel voorhoudt, kan je dat ook doen bij anderen.

(fotograaf: © Fred Zacek)

INSCHRIJVEN DOE JE HIER
Kracht van Luisteren

Kracht van Luisteren

Niet voor niets is deze vorming de basis van alle andere. Als je oprechte interesse hebt in de ander, dan is luisteren het begin van alles. We gaan uitgebreid in op wat het betekent om empathisch te zijn, om écht te luisteren zonder meteen oplossingen te willen aandragen, om één en al oor te zijn zonder oordeel.

INSCHRIJVEN DOE JE HIER
Kracht van Gesprek

Kracht van Gesprek

Moeilijke gesprekken komen overal voor. Thuis, op je werk, bij vrienden. We kijken naar verschillende manieren om op een veilige, eerlijke en open manier met elkaar in dialoog te gaan. Hoe kan je elkaar recht in de ogen kijken en zeggen wat je te zeggen hebt op een respectvolle manier? Hoe draai je niet rond de pot en kan je ook de heetste hangijzers bespreken? En hoe blijf je dicht bij jezelf en bewaak je je grenzen?

(fotograaf: © Chris Harrison)

INSCHRIJVEN DOE JE HIER
Kracht van Denken

Kracht van Denken

Als je echt wil weten wat iemand te zeggen heeft, dan geef je die persoon ook best de kans om voor zichzelf te denken. Zo vaak vullen we andermans gedachten al in met vooronderstellingen. We onderzoeken samen welke componenten ruimte bieden om te twijfelen, om woorden te vinden voor gedachten. We experimenteren met dialoogvormen en met de kracht van stilte.

(fotograaf: © Chris Harrison)

INSCHRIJVEN DOE JE HIER