De Revue

Aan Schijnpoort, in het noorden van Antwerpen, strijkt een Zomerbar neer die in de winter een Winterpatio wordt. Geen hippe tent met dure cocktails. Wel een ontmoetingsplaats waar mensen gewoon mogen zijn. Waar dak- en thuislozen in het bijzonder een kop koffie of een warme maaltijd krijgen, waar ze mogen deelnemen aan activiteiten of hun verhaal kwijt kunnen. De Revue is een samenwerking tussen Bond zonder Naam, Free Clinic vzw (De Nomaad), Stad Antwerpen en CAW Antwerpen. Een plek van verbinding, tégen eenzaamheid en uitsluiting. Ook in coronatijden bleef De Revue open.

Een vrijplaats waar mensen gewoon kunnen zijn

Bij de Revue - Een warme plek om thuis te komen

Bij de Revue - Een warme plek om thuis te komen

Tine Geuns werkt ondertussen zo’n jaar of vier voor Bond zonder Naam en is actief in De Revue, een vrijplaats voor mensen die het moeilijk hebben. Elke dag gaat de poort open en is iedereen welkom voor een kop koffie, soep, verbindende activiteiten of gewoon een luisterend oor.

“Als kind wist ik al dat ik dit soort werk wou doen. Ik heb binnen mijn studies sociaal werk meteen gekozen voor straathoekwerk en heb daar alle ervaring opgedaan die ik nu goed kan gebruiken. De straat opgaan, mensen zoeken, behoedzaam gesprekken proberen, laten voelen dat ze ertoe doen, dat we ze niet laten verdwijnen.

Lees hier het volledige interview