De Revue

Aan Schijnpoort, in het Noorden van Antwerpen, strijkt een Zomerbar neer die in de winter een Winterpatio wordt. Geen hippe tent met dure cocktails. Wel een ontmoetingsplaats waar mensen gewoon mogen zijn. Waar dak- en thuislozen in het bijzonder een kop koffie of een warme maaltijd krijgen, waar ze mogen deelnemen aan activiteiten of hun verhaal kwijt kunnen. De Revue is een samenwerking tussen Bond zonder Naam, Free Clinic vzw (De Nomaad), Stad Antwerpen en CAW Antwerpen. Een plek van verbinding, tégen eenzaamheid en uitsluiting. Ook in coronatijden bleef De Revue open.

Een vrijplaats waar mensen gewoon kunnen zijn

Samen Sterk

Samen Sterk

Pascal Tuteleers, die samen met collega Tine Geuns er de handen uit de mouwen steekt, verwoordt treffend waarom de Revue zo mooi bij BZN past: “Onze aanpak sluit helemaal aan bij de missie en visie van BZN. Wij nemen onze tijd, wij vinken niet af, wij denken niet aan bestraffing bij incidenten. Wij luisteren, wij gaan in dialoog en beginnen élke dag opnieuw. Daarnaast geloven wij in het talent van onze mensen en bevestigen hun eigen kracht. Betutteling is niet op zijn plaats, daarmee geef je geen kracht aan mensen. Dagelijks krijgen we meer dan 150 bezoekers over de vloer”.

Lees hier de volledige interview
Overleven op straat. Hoe doe je dat?  Dagboek van Anniek.

Overleven op straat. Hoe doe je dat? Dagboek van Anniek.

Anniek Gavriilakis volgde 5 dagen lang A. bij zijn leven op straat. Ze wilde beter begrijpen wat het is om dakloos te zijn, voorbij de vooroordelen. Anniek hield een dagboek bij geeft een inkijk in het leven van mensen die dak- en thuisloos zijn.

Geef dak- en thuisloze mensen een plek om thuis te komen door ’t Café voor dak- en thuislozenwerking te steun. Doe een online gift.

Lees hier het dagboek