Spreuken

Met slimme inzichten en doordachte wijsheden nodigen we de Vlaming maandelijks uit om even stil te staan bij wat hij of zij denkt en doet. Dit ‘voedsel voor de geest’ wil ook je hart beroeren en je gedrag inspireren. Helemaal gratis, maar nooit vrijblijvend.

Klik op de spreuk om de bijhorende commentaar te lezen!

Zin in de spreuken en het magazine gratis in je brievenbus of mailbox?
#zondernaam

Hou in je agenda tijd over voor jezelf.

 

Verras iemand met een BZN e-card

Met onze e-cards willen we mensen dichter bij elkaar brengen en het beste in elkaar naar boven halen. Wil jij iemand een leuke, positieve boodschap sturen? Verras je familie en vrienden dan met een BZN e-card. En het is nog milieuvriendelijk ook.

Stuur een BZN e-card

Zelf een spreuk insturen?

Heb je suggesties voor een spreuk? Vul dan onderstaand formulier in. 
Goede spreuken zijn kort, pittig en helder en bestaan uit maximum 8 à 9 woorden. Deze spreuken bewaren wij in onze ‘digitale spreukentrommel’ en gebruiken we op het juiste moment.

Spreuken en magazine gratis in je brievenbus of mailbox?

Ontvang je graag onze spreuken samen met ZIN, ons inspirerend mini-magazine, tweemaandelijks gratis in jouw brievenbus?

Vraag ze hier aan

De Kracht van voorbeelden

We zetten graag mensen in de kijker die een verschil maken voor elkaar en voor de samenleving. Kleiner of groter, dat maakt niet uit. Want elk verschil telt. We geven graag het woord aan mensen die zo’n verschil maken. Wie is hun voorbeeld? Wie inspireert hen? Wie zetten ze graag eens in de schijnwerpers?

Lees het verhaal van HeidiIsabelLaurenDominique en Steven.


Denk een beetje maar doe vooral

Elke dag gebeurt er zoveel moois op zoveel plekken.
Zie jij dat ook? Soms moet je goed kijken. Het gebeurt quasi onzichtbaar. Vrijwilligers die hun tijd en liefde geven. Mensen met een hart die zich inzetten voor anderen. Het gebeurt quasi geruisloos. Laat je alleen niets wijsmaken. We zijn met velen.

Onze magazine van februari is een ode aan die doeners.
Aan jou dus.

Jij durft dromen van hoe het anders kan. Jij weet waar je voor staat. Jij neemt het risico om raar bekeken te worden. Het wordt je niet gemakkelijk gemaakt door het samenlevingsklimaat vandaag. Grote machten als politiek en industrie lijken een andere koers te varen. Die niet te stoppen is. Soms lijkt het wel David tegen Goliath. Maar jouw drang om niet gewoon naast de zijlaan te staan is groter. Jij wil iets concreet doen! Tegen beter weten in.

Ik zie ze elke dag om mij heen. Doeners als jij. Het zijn mijn voorbeelden. Ze geven mij kracht. Zo inspireren we elkaar. Dit magazine wil jullie zichtbaar maken. En danken voor alles wat jullie doen. Want wij hebben rolmodellen nodig. Zodat we allemaal die stap durven zetten. En helemaal gaan staan in ons eigen verhaal. Met alle gevolgen van die keuze erbij.

Dus durf maar.
Doe maar.
Wij staan pal achter je! Met velen.
Je wordt gedragen. Voel je dat?

Wat helpt het om alleen een mening te verkondigen?

Vanuit het hart,
Anniek

Getuigenissen en verhalen