Spreuken

Met slimme inzichten en doordachte wijsheden nodigen we de Vlaming maandelijks uit om even stil te staan bij wat hij of zij denkt en doet. Dit ‘voedsel voor de geest’ wil ook je hart beroeren en je gedrag inspireren. Helemaal gratis, maar nooit vrijblijvend.

Klik op de spreuk om de bijhorende commentaar te lezen!

Zin in de spreuken en het magazine gratis in je brievenbus of mailbox?
#zondernaam

Goede vrienden nemen ook iets uit je vuile hand.

 

Verras iemand met een BZN e-card

Met onze e-cards willen we mensen dichter bij elkaar brengen en het beste in elkaar naar boven halen. Wil jij iemand een leuke, positieve boodschap sturen? Verras je familie en vrienden dan met een BZN e-card. En het is nog milieuvriendelijk ook.

Stuur een BZN e-card

Zelf een spreuk insturen?

Heb je suggesties voor een spreuk? Vul dan onderstaand formulier in. 
Goede spreuken zijn kort, pittig en helder en bestaan uit maximum 8 à 9 woorden. Deze spreuken bewaren wij in onze ‘digitale spreukentrommel’ en gebruiken we op het juiste moment.

Spreuken en magazine gratis in je brievenbus of mailbox?

Ontvang je graag onze spreuken samen met ZIN, ons inspirerend mini-magazine, tweemaandelijks gratis in jouw brievenbus?

Vraag ze hier aan

Jouw nieuwe verhaal

We konden een hele poos niet naar buiten. En dus bleven we binnen en kregen we tijd om niet alleen de hoekjes en kantjes van ons huis te poetsen, maar ook het stof van onze ziel af te nemen. We kregen tijd om te kijken én om te voelen. Om te voelen hoe we met z’n allen een waanzinnige ratrace leefden. Een leven van druk druk druk als statussymbool. Een leven van to do-lijstjes. Efficiënt, productief, succesvol.

Uitgeput van A naar B.
Hebben jullie ook gevoeld - nillens willens - hoe stilstaan, alleen zijn, minder doen, dichtbij huis blijven, hoe dat ons allen én de natuur goed doet. Hoe wij ons moesten intomen zodat de planeet terug kon ademen. Hebben jullie dat ook gevoeld?

Hebben jullie gevoeld wat het is om geen fysiek contact meer te mogen hebben met je geliefden? Heb je gezien hoe belangrijk zachtheid en zorg zijn? Heb je de solidariteit in de straten opgemerkt? Het applaus en de beren? Heb je zelf voor iemand gezorgd? Of heeft iemand aan jou gedacht? Was je zelf eenzaam of zag je eenzaamheid groeien? Was je ziek en ben je genezen? Gaat het goed met jou en de jouwen?

Straks krijgen we de kans om deze bladzijde om te slaan. We kunnen kiezen. Terug naar druk druk druk. Of leren uit dat hele kleine leven dat we een poosje geleefd hebben.
Zullen we onthouden wat zo mooi en menselijk was? Zullen we bondgenoten blijven? Zullen we blijven zorgen voor elkaar? Zullen we andere keuzes durven maken?

Als je durft en als je nieuwe keuzes maakt, denk dan aan drie belangrijke belanghebbenden: moeder aarde, onze toekomstige generaties en de meest kwetsbaren. Zijn zij mee met jouw nieuwe verhaal?
Schrijf het dan! Voluit.
Ons alfabet voor deze nieuwe wereld vind je hier terug. De A van Aandacht, de B van Bewust en de C van Connectie.

Vanuit het hart,
Anniek

Download hier ons alfabet voor deze nieuwe wereld

Getuigenissen en verhalen