Spreuken

Met slimme inzichten en doordachte wijsheden nodigen we de Vlaming maandelijks uit om even stil te staan bij wat hij of zij denkt en doet. Dit ‘voedsel voor de geest’ wil ook je hart beroeren en je gedrag inspireren. Helemaal gratis, maar nooit vrijblijvend.

Klik op de spreuk om de bijhorende commentaar te lezen!

Zin in de spreuken en het magazine gratis in je brievenbus of mailbox?
#zondernaam

Afstand hoeft geen afstandelijkheid te zijn.

 

Verras iemand met een BZN e-card

Met onze e-cards willen we mensen dichter bij elkaar brengen en het beste in elkaar naar boven halen. Wil jij iemand een leuke, positieve boodschap sturen? Verras je familie en vrienden dan met een BZN e-card. En het is nog milieuvriendelijk ook.

Stuur een BZN e-card

Zelf een spreuk insturen?

Heb je suggesties voor een spreuk? Vul dan onderstaand formulier in. 
Goede spreuken zijn kort, pittig en helder en bestaan uit maximum 8 à 9 woorden. Deze spreuken bewaren wij in onze ‘digitale spreukentrommel’ en gebruiken we op het juiste moment.

Spreuken en magazine gratis in je brievenbus of mailbox?

Ontvang je graag onze spreuken samen met ZIN, ons inspirerend mini-magazine, tweemaandelijks gratis in jouw brievenbus?

Vraag ze hier aan

Solidariteit in tijden van Corona

Dierbare Bondgenoot,

Al meer dan 60 jaar zetten we menselijkheid centraal. Ook in tijden van Corona blijven wij solidariteit verspreiden. We pasten onze sociale werkingen voor de meest kwetsbaren aan aan de veiligheidsvoorschriften. We verspreiden onze boodschap nu massaal digitaal, roepen onze vele vrijwilligers op om mondmaskers te naaien en al onze medewerkers op het hoofdkantoor werken van thuis uit verder. Wij willen graag blijven inspireren en verbinden in Coronatijd.

Wij hopen dat je gezond kan blijven - vanop afstand contact houdt met elkaar - en ons blijft steunen om ons maatschappelijk werk te kunnen doen. De wereld heeft nu naast strikte veiligheidsregels veel liefde en kalmte nodig. Zeker ook de meest kwetsbaren die nu helemaal uit de (medische) boot vallen.

We bedachten een extra spreuk en creëerden een nieuwe e-cards rubriek, speciaal aangepast aan de Coronatijden. Zo kan je elkaar via mail laten weten dat je er bent, dat je aan elkaar denkt, dat we hier samen doorkomen. De extra spreuk van de maand kan je via sociale media verspreiden om mensen te helpen deze periode op een veilige manier door te komen, om te troosten of te steunen.

We vragen je om onze sociale projecten te blijven steunen zodat ook de zwakste groepen van mensen in armoede en eenzaamheid, op straat of op de vlucht niet verder afdrijven. Ook met hen willen we verbonden blijven in deze crisis. Iedereen heeft recht op een menswaardig bestaan, op voeding en medische hulp.

Aarzel niet om ons te contacteren via welkom@bzn.be of te bellen via 03/201 22 10.
We blijven graag verbonden!

Laten we elkaar warm houden.
Laat weten dat je er voor elkaar bent.

Vanuit het hart,
Anniek

Getuigenissen en verhalen