Instagrannies

Tachtigplussers worden zo vaak alleen maar op hun zorgbehoefte aangesproken, terwijl ze een leven vol waardevolle ervaring achter de rug hebben. Tegelijk zoeken jongeren naar inspiratie en reflectie, om het leven te liken. 
Bond zonder Naam brengt hen samen op Instagram. Deze influencers poseren niet met een latte macchiato met spirulina, maar met een koffie verkeerd. Zij vertellen over wat het leven hen geleerd heeft, over wat er overblijft als je de tachtig gepasseerd bent. Wat bleek er écht belangrijk?

Maak kennis met onze instagrannies

Schrijver Anneleen Van Offel gaat op bezoek bij ouderen, luistert naar hun levenslessen en schrijft daarover een kort, poëtisch tekstje. Fotograaf Liesbeth Gavriilakis maakt een portretfoto.
De foto wordt samen met het tekstje met jongeren gedeeld op @_instagrannies. 
Na een paar weken krijgt de oudere bezoek van een vrijwilliger, die de teksten, foto’s en leukste reacties bezorgt. Zo is de uitwisseling wederzijds. 
Maak hier kennis met onze instagrannies op instagram

Nomineer jouw Instagranny!

Hoe lang heb jij je oma al niet meer vastgepakt? Onze (groot)ouders hebben het de afgelopen maanden niet makkelijk gehad. De coronamaatregelen hebben hen extra getroffen: het generatiecontact werd verbroken, de eenzaamheid in de oudste generatie sloeg hard toe. Maar stilaan versoepelen de maatregelen, en krijgen we de kans om hen opnieuw in het licht te zetten.
 
Daarom roept Bond zonder Naam op om jouw favoriete granny (M/V/X, +75) te nomineren voor een veilig bezoekje van het Instagranniesteam. Heeft jouw oma, opa, buurman, oud-leerkracht een bijzonder verhaal? Laat het ons weten, en wie weet maken schrijfster Anneleen Van Offel en fotografe Liesbeth Gavriilakis binnenkort een portret in woord en beeld voor ons kanaal op Instagram. Wie mag van jou op het voetstuk?

Nomineer hier jouw Instagranny!

Getuigenissen en verhalen