Belang van giften

Wist je dat giften gestort in 2020 voor 60% i.p.v. 45% fiscaal aftrekbaar zijn?

Giften vanaf €40, gestort in 2020, zullen uitzonderlijk voor 60% fiscaal aftrekbaar worden van je personenbelasting.  Dat zou betekenen dat je van een gift van €100, €60 kan recupereren.

Dat betekent dat je Bond zonder Naam extra voordelig kan steunen met een gift. 


Doe een online gift

De meest eenvoudige manier om je te engageren is je abonneren op onze spreuken én ze ergens in je omgeving op te hangen. Kwestie van een beetje positieve energie te verspreiden. Maar ook jouw financiële steun is broodnodig om onze vele projecten zuurstof te geven. 90% van ons aanbod wordt immers bekostigd door giften, legaten of via de verkoop van producten in onze webshop. Je kan Bond zonder Naam steunen door een online gift, via een overschrijving op ons rekeningnummer BE33 5230 8009 0046 of via een doorlopende opdracht. 

HOE KAN JOUW GIFT ONS HELPEN? HIER KAN JIJ EEN VERSCHIL MAKEN:

Doe hier een online gift
Geef jij kansarme kinderen een onbezorgde schoolstart?<br> BZN zoekt nog 7500 euro!
Hoe kan jouw gift ons helpen? Hier kan je een verschil maken.

Geef jij kansarme kinderen een onbezorgde schoolstart?
BZN zoekt nog 7500 euro!

28% bereikt

€ 2 100,00 / € 7 500,00

Doe een online gift

Dit schooljaar zal opnieuw anders zijn dan anders. Het is een spannende start voor iedereen. Voor kansarme kinderen des te meer. Hadden ze op tijd een boekentas? Is de brooddoos elke dag gevuld? Zoveel stress voor ouders om alles op tijd rond te krijgen, om de kinderen net als alle andere kinderen blij naar school te sturen…

Tot eind november nog waakt het BZN Kansenhuis erover dat 200 kinderen uit kansarme gezinnen naar school kunnen gaan zoals het hoort: zonder zorgen, enthousiast én met het juiste materiaal.  BZN komt financieel tussen in de kosten voor schoolboeken, kledij/schoenen, boekentassen, brillen en vervoersabonnementen.  Zo helpen we kinderen én hun ouders.

Wist u dat in Vlaanderen 1 op 7 kinderen wordt geboren in een kansarm gezin? Niet elke wieg is even warm, niet elk kind begint gelijk aan de meet. Daar wil BZN iets aan doen. Samen met jou!

Wat hebben we nodig?

Dankzij de steun van onze sympathisanten kunnen we 200 kinderen onbezorgd, enthousiast én met het juiste materiaal naar school laten gaan. Met een gemiddeld bedrag van € 176,50 per kind kunnen we hen voorzien van boeken, boekentassen, een bril en gezond gevulde brooddozenDit kost ons € 7 500,00. Samen creëren we kansen voor kwetsbare mensen.


Doe je mee?

Elke gift, klein of groter, is welkom en gaat rechtstreeks naar het BZN-Kansenhuis en andere projecten van Bond zonder Naam.

Doe een online gift

Steun één van onze overige projecten:

Geef jij ook warmte aan gezinnen in energiearmoede?

Dankzij de steun van onze sympathisanten kunnen we voor 50 gezinnen een maandelijkse energiefactuur halveren door financieel tussen te komen.  Dit kost ons € 4 175,00. Samen creëren we kansen voor kwetsbare mensen.

Elke gift, klein of groter, is welkom en gaat rechtstreeks naar het Kansenhuis en andere projecten van Bond zonder Naam. Want samenleven betekent voor ons een menswaardig bestaan voor iedereen.

69% bereikt

€ 2 880,50 / € 4 175,00

Doe een online gift

Geef kwetsbare kinderen betere kansen

Dankzij de steun van onze sympathisanten kunnen we vrijwilligers inzetten om kwetsbare kinderen elke woensdagmiddag te helpen. Ook financieel ondersteunen we gezinnen bij de aankoop van schoolgerei, boeken of bij de betaling van de schoolrekening. Met €1200 kunnen we daarmee 150 kinderen een jaar lang ondersteunen.  Dit kost ons € 1 200,00. Samen creëren we kansen voor kwetsbare mensen.

Elke gift, klein of groter, is welkom en gaat rechtstreeks naar het Kansenhuis en andere projecten van Bond zonder Naam. Want samenleven betekent voor ons een menswaardig bestaan voor iedereen.

297% bereikt

€ 3 564,00 / € 1 200,00

Doe een online gift

Maak deze winter een warm verschil voor een medemens op straat

Dankzij de steun van onze sympathisanten kunnen we 175 daklozen menselijke warmte schenken in de vorm van een muts of een sjaal, die ze zelf mogen kiezen.

Met uw gift van € 25 kunnen wij in onze Street Store op 5/12 van 11u tot 14u een muts of sjaal gratis aanbieden aan iemand die op straat leeft. Hij of zij kan deze komen passen en zelf kiezen. Onze vrijwilligers ontvangen hen gastvrij, schenken warme dranken en een luisterend oor. Maak jij met jouw gift een ontmoeting mogelijk die anders niet zou plaatsvinden.  Dit kost ons € 4 375,00. Samen creëren we kansen voor kwetsbare mensen.

Elke gift, klein of groter, is welkom en gaat rechtstreeks naar 't Café en andere projecten van Bond zonder Naam. Want samenleven betekent voor ons een menswaardig bestaan voor iedereen.

110% bereikt

€ 4 807,00 / € 4 375,00

Doe een online gift

Schenk een voedingspakket aan mensen in nood - APRIL

Dankzij de steun van onze sympathisanten kunnen we 800 pakketten aan gezinnen in nood verdelenDit kost ons € 8 000,00. Samen creëren we kansen voor kwetsbare mensen.

Help ons deze € 8000 te verzamelen, zodat we mensen in kansarmoede op een veilige manier zo’n basispakket voeding en hygiëne kunnen aanbieden.

Elke gift, klein of groot, is welkom en gaat rechtstreeks naar het Kansenhuis en andere projecten van Bond zonder Naam. Vanaf € 40, op jaarbasis, geven uw giften recht op een fiscaal attest, waarbij tot 45% van uw gift in mindering kan worden gebracht van uw belastingen.

128% bereikt

€ 10 263,13 / € 8 000,00

Doe een online gift

Schenk een voedingspakket aan mensen in nood - MEI

Dankzij de steun van onze sympathisanten kunnen we 450 pakketten aan gezinnen in nood verdelen tijdens de maand meiDit kost ons € 4 500,00. Samen creëren we kansen voor kwetsbare mensen.

Help ons deze € 4 500 te verzamelen, zodat we mensen in kansarmoede op een veilige manier zo’n basispakket voeding en hygiëne kunnen aanbieden.

Elke gift, klein of groot, is welkom en gaat rechtstreeks naar het Kansenhuis en andere projecten van Bond zonder Naam. Vanaf € 40, op jaarbasis, geven uw giften recht op een fiscaal attest, waarbij tot 45% van uw gift in mindering kan worden gebracht van uw belastingen.

103% bereikt

€ 4 625,00 / € 4 500,00

Doe een online gift

Steun kwetsbare gezinnen bij hun inkopen in de Sociale Kruidenier

Dankzij de steun van onze sympathisanten kunnen we in onze Sociale kruidenier 15 kansarme gezinnen een maand lang voeding en hygiënische producten laten kopen aan sterk verlaagde prijzen.  Dit kost ons € 825,00. Samen creëren we kansen voor kwetsbare mensen.


Elke gift, klein of groter, is welkom en gaat rechtstreeks naar het Kansenhuis en andere projecten van Bond zonder Naam. Vanaf €40, op jaarbasis, geven uw giften recht op een fiscaal attest, waarbij tot 45% van uw gift in mindering kan worden gebracht van uw belastingen. Samen creëren we kansen voor kwetsbare mensen.

301% bereikt

€ 2 482,80 / € 825,00

Doe een online gift

Kom jij ook op tegen eenzaamheid bij ouderen?

Dankzij de steun van onze sympathisanten kunnen we 6 maanden lang Instagrannies bezoeken, hun levenswijsheden delen met een online publiek via Instagram én hen nadien de reacties terugbezorgen in een mooi boekje.  Dit kost ons € 2 500,00. Samen creëren we kansen voor kwetsbare mensen.


Elke gift, klein of groter, is welkom en gaat rechtstreeks naar het project Instagrannies en andere projecten van Bond zonder Naam. Want samenleven betekent voor ons een menswaardig bestaan voor iedereen.

23% bereikt

€ 565,00 / € 2 500,00

Doe een online gift

Steun jij ook de Zomerpatio voor dak- en thuislozen?

Dankzij de steun van onze sympathisanten kunnen we 6 dagen per week voor 100 bezoekers per dag, tot eind november, dranken, brood en warme maaltijden blijven aanbieden.
We maken het terrein corona-proof en kunnen zo middenin de stad toch nog een groene rustplek creëren voor kwetsbare mensen.  Dit kost ons € 2 400,00. Samen creëren we kansen voor kwetsbare mensen.

 
Elke gift, klein of groter, is welkom en gaat rechtstreeks naar het project Zomerpatio voor dak- en thuislozen en andere projecten van Bond zonder Naam. Want samenleven betekent voor ons een menswaardig bestaan voor iedereen.

104% bereikt

€ 2 487,50 / € 2 400,00

Doe een online gift

Draag jij al een steentje bij?

Schrijf jouw eenmalige of maandelijkse bijdrage over op het rekeningnummer BE33 5230 8009 0046 van Bond zonder Naam Cultuur. 

Een doorlopende opdracht kan je ook via ons formulier 'Doorlopende schenkingsopdracht' aanvragen bij de bank. Storten via een doorlopende opdracht gaat heel makkelijk en vlot:

  • Je kan op elk moment het bedrag van je giften wijzigen.
  • Je kan op elk moment de opdracht stopzetten.
  • Je behoudt de volledige vrijheid en tegelijkertijd help je BZN op een duurzame manier.
  • Vanaf 40 euro op jaarbasis geeft jouw gift recht op een fiscaal attest.
Download de doorlopende schenkingsopdracht

Jouw verjaardagsfeest ten voordele van Bond zonder Naam?

“Geluk vermenigvuldig je door het te delen. Met een donatie aan Bond zonder Naam stonden onze gasten bij de heropening van ons kantoor in voor het geluk van anderen. Want elke beweging, hoe klein ook, kan iets teweeg brengen.” 
Joke Christoffels, Groep Christoffels Verzekeringen

We krijgen allemaal graag cadeaus, maar we hebben al zoveel. Waarom bij een verjaardag, geboorte, gouden bruiloft of housewarming geen oproep doen om een gift te doen aan Bond zonder Naam? Vraag je vrienden en familie om het bedrag dat ze aan een cadeau zouden besteden, te storten ten voordele van de sociale projecten van Bond zonder Naam.

Storten kan via rekeningnummer BE33 5230 8009 0046 met mededeling “Feest - jouw familienaam”.  Houd er rekening mee dat je voor elke gift vanaf €40 recht hebt op een fiscaal attest (elk persoon moet afzonderlijk storten op rekening BE33 5230 8009 0046 van Bond zonder Naam met de vooraf bepaalde mededeling.)

Gelieve onze boekhouding op de hoogte te brengen van het feestje door een mailtje te sturen naar boekhouding@bzn.be met volgende informatie:

  • Datum van feest
  • Mededing ‘feest – jouw familienaam’.

Na afloop van het feestje bezorgen we je het totaal bedrag gestort.

Koop online via Trooper en steun zo Bond zonder Naam

Doe je af en toe eens een online bestelling?
Dan kan je vanaf nu met deze bestelling Bond zonder Naam steunen zonder dat je het in je portemonnee voelt.

Hoe werkt Trooper?

  • Je gaat naar onze pagina op Trooper.
  • Je kiest je shop en klikt op de banner. De link weet dat jij ons wil steunen.
  • Je doet gewoon je aankoop zoals altijd, zonder een euro extra te betalen.
  • De shop betaalt een procentje aan Bond zonder Naam. Gemiddeld krijgen wij €5 per aankoop van €100.

Er zijn een heleboel grote onlinewebshops aangesloten bij Trooper. Je kan er onder andere terecht voor: elektronica & veel meer (Coolblue, Krefel, Selection…), speelgoed (Fun, Bart Smit, Maxi Toys…), een weekendje weg (Booking.com, Travelbird, Expedia, Cheaptickets, Sunweb...), kleren en schoenen (JBC, De Bijenkorf, CKS, Torfs...), parfum/make-up (ICI Paris XL, Apotheek-Online...), een cadeautje (L’Occitane, Eci, Mamzel, cadeaus.be, Coolgifts…), wijn (Wijnbeurs) en vele anderen.

Koop online via Trooper en steun BZN

Geldbesteding

Bond zonder Naam laat jaarlijks een volledige audit maken van haar rekeningen. Zo hebben we op elk moment een perfect overzicht van waar uw middelen heen gaan. Deze cijfers publiceren we. Want alleen door 100% transparant te zijn, krijgen we immers het vertrouwen van onze schenkers.

Bekijk onze inkomsten en uitgaven

Vragen?

Aarzel niet om ons een seintje te geven.

Stuur ons een mail

Getuigenissen en verhalen