Jouw steun, onze kracht!

OOK JIJ KAN HELPEN ...

Financiële ondersteuning is broodnodig om de vele BZN-projecten zuurstof te geven. 90% van onze werking wordt immers bekostigd dankzij de verkoop van onze producten en dankzij giften, legaten van duizenden bondgenoten die ons blijvend steunen.
Ook jij kan Bond zonder Naam steunen met een online gift, via een overschrijving op ons rekeningnummer BE33 5230 8009 0046 of via een doorlopende opdracht. 
Vanaf 40€ is een gift voor 45% fiscaal aftrekbaar.

DOE EEN ONLINE GIFT

Geef jij kansarme kinderen een onbezorgde schoolstart?
Wil jij mee het verschil maken?

Geef jij kansarme kinderen een onbezorgde schoolstart?

90% bereikt

€ 4 502,50 / € 5 000,00

Doe een online gift


De zomer heeft ons land al behoorlijk uitgedaagd. Met zware onweders en regenbommen, met veel menselijk leed en onnoemelijk verdriet.
Het is tegelijk prachtig om te zien hoe groot de solidariteit is en hoe graag mensen willen helpen. Ook bij Bond zonder Naam mogen we al meer dan 60 jaar rekenen op onvoorwaardelijke steun.

Nu het nieuwe schooljaar voor de deur staat, proberen we te zorgen voor een onbezorgde schoolstart. Tot eind november waakt BZN erover dat kinderen uit kwetsbare gezinnen naar school kunnen gaan zoals het hoort: zonder zorgen én met het juiste materiaal. BZN komt financieel tussen in de kosten voor schoolboeken, kledij/schoenen, boekentassen, brillen en vervoersabonnementen. Zo helpen wij kinderen én hun ouders.

Wil jij ook je steentje bijdragen? Wij zijn blij met élke gift.
Weet dat jouw gift fiscaal aftrekbaar is vanaf € 40 op jaarbasis.
Tot 45% kan in mindering worden gebracht van je belastingen.

Doe een online gift

Steun één van onze overige projecten:

Steun jij de fruitpakketten in ons Kansenhuis?

 In deze moeilijke tijden treft de coronapandemie de kwetsbaarsten het hardst. De cijfers van het eenzaamheidsonderzoek dat Bond zonder Naam liet uitvoeren door Thomas More Hogeschool en Indiville zijn onthutsend. Wie al eenzaam was, is het nu nog meer. Wie het al moeilijk had, kreeg het nog veel moeilijker.

Die cijfers vertellen wat Bond zonder Naam te doen heeft. En dat is veel. Want er zijn zoveel mensen die vandaag niet gezien worden. Armoede en eenzaamheid vinden plaats achter gesloten gordijnen, achter een muur van schaamte. ARMOEDE EN EENZAAMHEID GAAN VAAK HAND IN HAND
In het BZN Kansenhuis krijgen kwetsbare gezinnen een hele zomer lang per kind 5 heerlijke stukken fruit.
En dus zoeken we voor de komende twee maanden 2500 euro om kwetsbare gezinnen te ondersteunen.. 

64% bereikt

€ 965,00 / € 1 500,00

Doe een online gift

Steun jij ook de energiefactuur van kwetsbare gezinnen?

DE NOOD IS HOOG!
In België leeft 1 op de 5 gezinnen in energiearmoede. Een stevige energiefactuur is een grote slokop in het gezinsbudget, zeker bij gezinnen zonder of met een heel laag inkomen. In het BZN Kansenhuis ontmoeten we dagelijks mensen die hun factuur niet meer betaald krijgen. De coronapandemie duwde wie het al moeilijk had nog verder de armoede in. Dat brengt gezinnen in kansarmoede in onhoudbare situaties.

Yves Bocklandt, coördinator van het Kansenhuis: “Het is best dramatisch wat we meemaken nu. Mensen zonder vangnet hebben het in deze pandemie natuurlijk nog veel moeilijker. Wie een kaart heeft voor de Sociale Kruidenier, mag alvast aan een zeer laag tarief voedingsmiddelen aankopen. En wie daarbovenop ook nog eens hoogoplopende facturen heeft voor elektriciteit of huur helpen we zaken op orde stellen. Soms springen we financieel bij. Dat is de menselijkheid van Bond zonder Naam. Dat is de kracht van ons allemaal samen. Wij zien echt elke dag hoe we samen het verschil kunnen maken, dat doet deugd.”

Bond zonder Naam komt tussen in de kosten voor wie het écht moeilijk heeft. Wil jij je steentje bijdragen? Doe een gift en help mee de lasten dragen van de kwetsbaarste schouders. Corona is moeilijk voor iedereen maar voor sommigen nog zoveel lastiger.. 

90% bereikt

€ 2 255,00 / € 2 500,00

Doe een online gift

Steun jij ook de spreuken?


“Als de spreuken nog maar een vonk betekenen richting meer medemenselijkheid, zijn ze al geslaagd”
, zei Phil Bosmans. De spreuken van Bond zonder Naam zijn het hart van onze werking. Ze willen doen nadenken, maar ook doen bewegen. Altijd vanuit het hart.  Onze spreuken vallen tweemaandelijks in de bus bij meer dan 100.000 bondgenoten. En elke maand organiseren we vanaf nu Spreukenbabbels. Helemaal gratis. Omdat we ervan overtuigd zijn dat de spreuken -ook na al die jaren- van grote betekenis zijn voor zoveel mensen. Omdat we vinden dat het niet van je budget of inkomen mag afhangen of je de spreuken in de bus krijgt of niet, of je mee kan doen aan Spreukenbabbels of niet. Als het kan voor jou, dan is een warme spreukengift heel erg welkom. We kunnen er de druk- en verzendingskosten van betalen, Spreukenbabbels mogelijk maken én tegelijk onze projecten met kwetsbare groepen ondersteunen. Een warme spreukengift blijft altijd welkom.. 

33% bereikt

€ 492,00 / € 1 500,00

Doe een online gift

Steun je ook extra openingsuren bij de Sociale Kruidenier?

Bond zonder Naam ziet wie niet gezien wordt. Elke dag.
In het Kansenhuis komen jaarlijks honderden mensen in nood over de vloer. Met een sterk team en een grote groep vrijwilligers en doelgroepmedewerkers ondersteunt Bond zonder Naam gezinnen en individuen zowel juridisch als sociaal. Daarnaast vinden in het Kansenhuis zinvolle activiteiten plaats zoals Nederlandse les of Samen Inburgeren. Je vindt er ook de Sociale Kruidenier.

De Sociale Kruidenier voorziet levensmiddelen aan een sterk verlaagd tarief. In coronatijden is de nood nog hoger. Daarom zetten we in op extra openingsuren.

Doe je mee?

68% bereikt

€ 1 354,58 / € 2 000,00

Doe een online gift

Draag jij al een steentje bij?

Schrijf jouw eenmalige of maandelijkse bijdrage over op het rekeningnummer BE33 5230 8009 0046 van Bond zonder Naam Cultuur. 

Een doorlopende opdracht kan je ook via ons formulier 'Doorlopende schenkingsopdracht' aanvragen bij de bank. Storten via een doorlopende opdracht gaat heel makkelijk en vlot:

  • Je kan op elk moment het bedrag van je giften wijzigen.
  • Je kan op elk moment de opdracht stopzetten.
  • Je behoudt de volledige vrijheid en tegelijkertijd help je BZN op een duurzame manier.
  • Vanaf 40 euro op jaarbasis geeft jouw gift recht op een fiscaal attest.
Download de doorlopende schenkingsopdracht
Jouw verjaardagsfeest ten voordele van Bond zonder Naam?

Jouw verjaardagsfeest ten voordele van Bond zonder Naam?

“Geluk vermenigvuldig je door het te delen. Met een donatie aan Bond zonder Naam stonden onze gasten bij de heropening van ons kantoor in voor het geluk van anderen. Want elke beweging, hoe klein ook, kan iets teweeg brengen.” 
Joke Christoffels, Groep Christoffels Verzekeringen

We krijgen allemaal graag cadeaus, maar we hebben al zoveel. Waarom bij een verjaardag, geboorte, gouden bruiloft of housewarming geen oproep doen om een gift te doen aan Bond zonder Naam? Vraag je vrienden en familie om het bedrag dat ze aan een cadeau zouden besteden, te storten ten voordele van de sociale projecten van Bond zonder Naam.

Storten kan via rekeningnummer BE33 5230 8009 0046 met mededeling “Feest - jouw familienaam”.  Houd er rekening mee dat je voor elke gift vanaf €40 recht hebt op een fiscaal attest (elk persoon moet afzonderlijk storten op rekening BE33 5230 8009 0046 van Bond zonder Naam met de vooraf bepaalde mededeling.)

Gelieve onze boekhouding op de hoogte te brengen van het feestje door een mailtje te sturen naar boekhouding@bzn.be met volgende informatie:

  • Datum van feest
  • Mededeling ‘feest – jouw familienaam’.

Na afloop van het feestje delen we je het totaal gestorte bedrag mee.

Koop online via Trooper en steun zo Bond zonder Naam

Doe je af en toe eens een online bestelling?
Dan kan je vanaf nu met deze bestelling Bond zonder Naam steunen zonder dat je het in je portemonnee voelt.

Hoe werkt Trooper?

  • Je gaat naar onze pagina op Trooper.
  • Je kiest je shop en klikt op de banner. De link weet dat jij ons wil steunen.
  • Je doet gewoon je aankoop zoals altijd, zonder een euro extra te betalen.
  • De shop betaalt een procentje aan Bond zonder Naam. Gemiddeld krijgen wij €5 per aankoop van €100.

Er zijn een heleboel grote onlinewebshops aangesloten bij Trooper. Je kan er onder andere terecht voor: elektronica & veel meer (Coolblue, Krefel, Selection…), speelgoed (Fun, Bart Smit, Maxi Toys…), een weekendje weg (Booking.com, Travelbird, Expedia, Cheaptickets, Sunweb...), kleren en schoenen (JBC, De Bijenkorf, CKS, Torfs...), parfum/make-up (ICI Paris XL, Apotheek-Online...), een cadeautje (L’Occitane, Eci, Mamzel, cadeaus.be, Coolgifts…), wijn (Wijnbeurs) en vele anderen.

Koop online via Trooper en steun BZN

Vragen?

Aarzel niet om ons een seintje te geven.

Stuur ons een mail

Getuigenissen en verhalen