Belang van giften

De meest eenvoudige manier om je te engageren is je abonneren op onze spreuken én ze ergens in je omgeving op te hangen. Kwestie van een beetje positieve energie te verspreiden. Maar ook jouw financiële steun is broodnodig om onze vele projecten zuurstof te geven. 90% van ons aanbod wordt immers bekostigd door giften, legaten of via de verkoop van producten in onze webshop. Je kan Bond zonder Naam steunen door een online gift, via een overschrijving op ons rekeningnummer BE33 5230 8009 0046 of via een doorlopende opdracht.

Doe hier een online gift
Sociale Kruidenier biedt betaalbare voeding aan
Maak een verschil

Sociale Kruidenier biedt betaalbare voeding aan

Wie onvoldoende inkomen heeft om rond te komen, wordt gesteund door het OCMW en moet terugvallen op de bedeling van voedselpakketten. Met de Sociale Kruidenier willen we een volwaardig alternatief bieden. In deze sociale buurtwinkel kunnen mensen die het financieel moeilijk hebben, voedings-, verzorgings- en onderhoudsproducten aan sterk verminderde prijzen kopen. Zo krijgen ze de kans om op een respectvolle manier hun eigen voedselpakket samen te stellen. 
Deze keuzevrijheid bij hun aankopen helpt hun zelfbeeld. Dat in tegenstelling tot de traditionele voedselpakketten, die kansarme gezinnen vaak het gevoel geven dat ze afhankelijk zijn en ‘maar moeten aanvaarden’ wat ze krijgen.
 
Wie kan er terecht?
Gezinnen die na aftrek van hun maandelijkse onkosten nog amper € 250 leefgeld overhouden voor voeding, kleding e.d. (te verhogen met € 80 per persoon ten laste), komen in aanmerking voor een kaart van de Sociale Kruidenier. Een toegangskaart is drie maanden geldig. Met deze kaart mag de doelgroep één keer per week komen winkelen op een maandag óf woensdag. Elk gezin kiest op voorhand een winkeldag. 
De Sociale Kruidenier in het BZN Kansenhuis bedient maandelijks 150 gezinnen.

Wat hebben we nodig?

Dankzij de steun van onze sympathisanten kunnen we bijvoorbeeld in onze Sociale kruidenier 25 gezinnen drie maanden laten winkelen voor betaalbare basis voedings- en verzorgingsproducten.  Dit kost ons €4,076. Samen creëren we kansen voor kwetsbare mensen.

2% bereikt

€101 / €4,076

Doe een online gift

Draag jij al een steentje bij?

Schrijf jouw eenmalige of maandelijkse bijdrage over op het rekeningnummer BE33 5230 8009 0046 van Bond zonder Naam Cultuur. 

Een doorlopende opdracht kan je ook via ons formulier 'Doorlopende schenkingsopdracht' aanvragen bij de bank. Storten via een doorlopende opdracht gaat heel makkelijk en vlot:

  • Je kan op elk moment het bedrag van je giften wijzigen.
  • Je kan op elk moment de opdracht stopzetten.
  • Je behoudt de volledige vrijheid en tegelijkertijd help je BZN op een duurzame manier.
  • Vanaf 40 euro op jaarbasis geeft jouw gift recht op een fiscaal attest.
Download de doorlopende schenkingsopdracht

Geldbesteding

Bond zonder Naam laat jaarlijks een volledige audit maken van haar rekeningen. Zo hebben we op elk moment een perfect overzicht van waar uw middelen heen gaan. Deze cijfers publiceren we. Want alleen door 100% transparant te zijn, krijgen we immers het vertrouwen van onze schenkers.

Bekijk onze inkomsten en uitgaven

Vragen?

Aarzel niet om ons een seintje te geven.

Stuur ons een mail

Getuigenissen en verhalen