Belang van giften

De meest eenvoudige manier om je te engageren is je abonneren op onze spreuken én ze ergens in je omgeving op te hangen. Kwestie van een beetje positieve energie te verspreiden. Maar ook jouw financiële steun is broodnodig om onze vele projecten zuurstof te geven. 90% van ons aanbod wordt immers bekostigd door giften, legaten of via de verkoop van producten in onze webshop. Je kan Bond zonder Naam steunen door een online gift, via een overschrijving op ons rekeningnummer BE33 5230 8009 0046 of via een doorlopende opdracht.

Doe hier een online gift
Geef kansarme kinderen een onbezorgde start van het schooljaar
Maak een verschil

Geef kansarme kinderen een onbezorgde start van het schooljaar

110% bereikt

€6,035 / €5,500

Eind augustus. Na een deugddoende vakantie voor onze kinderen roepen de schoolbanken alweer luid. Het weerzien met alle klasgenootjes en vriendjes op de speelplaats. Het delen van vakantieherinneringen na een zalige zomer. De eerste gulzige stappen in weer een nieuw schooljaar met een nieuwe juf of meester.

Maar niet voor iedereen is de eerste schooldag een moment om naar uit te kijken. In heel wat kansarme gezinnen betekent het voor de ouders vooral de stress van nieuwe kosten, zeker als het gezin meerdere broertjes en zusjes telt.

Van augustus tot november helpt Bond zonder Naam in het BZN Kansenhuis 200 kinderen uit kansarme gezinnen om naar school te gaan zoals dat hoort: onbezorgd, vol enthousiasme én met het juiste materiaal. Met financiële tussenkomsten voor schoolboeken, kledij/schoenen, boekentassen, vervoersabonnementen en brillen ontzorgen we ouders die écht geen financiële ruimte meer hebben. Dankzij de Sociale Kruidenier kunnen ouders brooddozen ook aanvullen met verse groenten en fruit.

Wat hebben we nodig?

Dankzij de steun van onze sympathisanten kunnen we 200 kinderen onbezorgd, enthousiast én met het juiste materiaal naar school laten gaan. Met een bedrag van
€ 27,50 per kind kunnen we 200 kinderen van schoolmateriaal, schoolboeken en boekentassen voorzien
Dit kost ons €5,500. Samen creëren we kansen voor kwetsbare mensen.

Doe een online gift

Steun één van onze overige projecten:

Geef dak- en thuisloze mensen een plek om thuis te komen

Dankzij de steun van onze sympathisanten kunnen we via het ‘t Café dakloze en thuisloze mensen weer voor even gewoon mens laten voelen. Bijvoorbeeld gedurende 6 maanden koffie, brood, beleg, soep voorzien voor 100 dak- en thuisloze mensen per week.  Dit kost ons €1,500. Samen creëren we kansen voor kwetsbare mensen.

24% bereikt

€360 / €1,500

Doe een online gift

Geef kwetsbare kinderen betere kansen

Dankzij de steun van onze sympathisanten kunnen we vrijwilligers inzetten om kwetsbare kinderen elke woensdagmiddag te helpen. Ook financieel ondersteunen we gezinnen bij de aankoop van schoolgerei, boeken of bij de betaling van de schoolrekening. Met €1200 kunnen we daarmee 150 kinderen een jaar lang ondersteunen.  Dit kost ons €1,200. Samen creëren we kansen voor kwetsbare mensen.

100% bereikt

€1,200 / €1,200

Doe een online gift

Draag jij al een steentje bij?

Schrijf jouw eenmalige of maandelijkse bijdrage over op het rekeningnummer BE33 5230 8009 0046 van Bond zonder Naam Cultuur. 

Een doorlopende opdracht kan je ook via ons formulier 'Doorlopende schenkingsopdracht' aanvragen bij de bank. Storten via een doorlopende opdracht gaat heel makkelijk en vlot:

  • Je kan op elk moment het bedrag van je giften wijzigen.
  • Je kan op elk moment de opdracht stopzetten.
  • Je behoudt de volledige vrijheid en tegelijkertijd help je BZN op een duurzame manier.
  • Vanaf 40 euro op jaarbasis geeft jouw gift recht op een fiscaal attest.
Download de doorlopende schenkingsopdracht

Jouw verjaardagsfeest ten voordele van Bond zonder Naam?

“Geluk vermenigvuldig je door het te delen. Met een donatie aan Bond zonder Naam stonden onze gasten bij de heropening van ons kantoor in voor het geluk van anderen. Want elke beweging, hoe klein ook, kan iets teweeg brengen.” 
Joke Christoffels, Groep Christoffels Verzekeringen

We krijgen allemaal graag cadeaus, maar we hebben al zoveel. Waarom bij een verjaardag, geboorte, gouden bruiloft of housewarming geen oproep doen om een gift te doen aan Bond zonder Naam? Vraag je vrienden en familie om het bedrag dat ze aan een cadeau zouden besteden, te storten ten voordele van de sociale projecten van Bond zonder Naam.

Storten kan via rekeningnummer BE33 5230 8009 0046 met mededeling “Feest - jouw familienaam”.  Houd er rekening mee dat je voor elke gift vanaf €40 recht hebt op een fiscaal attest (elk persoon moet afzonderlijk storten op rekening BE33 5230 8009 0046 van Bond zonder Naam met de vooraf bepaalde mededeling.)

Gelieve onze boekhouding op de hoogte te brengen van het feestje door een mailtje t sturen naar boekhouding@bzn.be met volgende informatie:

  • Datum van feest
  • Mededing ‘feest – jouw familienaam’.

Na afloop van het feestje bezorgen we je het totaal bedrag gestort.

Koop online via Trooper en steun zo Bond zonder Naam

Doe je af en toe eens een online bestelling?
Dan kan je vanaf nu met deze bestelling Bond zonder Naam steunen zonder dat je het in je portemonnee voelt.

Hoe werkt Trooper?

  • Je gaat naar onze pagina op Trooper.
  • Je kiest je shop en klikt op de banner. De link weet dat jij ons wil steunen.
  • Je doet gewoon je aankoop zoals altijd, zonder een euro extra te betalen.
  • De shop betaalt een procentje aan Bond zonder Naam. Gemiddeld krijgen wij €5 per aankoop van €100.

Er zijn een heleboel grote onlinewebshops aangesloten bij Trooper. Je kan er onder andere terecht voor: elektronica & veel meer (Coolblue, Krefel, Selection…), speelgoed (Fun, Bart Smit, Maxi Toys…), een weekendje weg (Booking.com, Travelbird, Expedia, Cheaptickets, Sunweb...), kleren en schoenen (JBC, De Bijenkorf, CKS, Torfs...), parfum/make-up (ICI Paris XL, Apotheek-Online...), een cadeautje (L’Occitane, Eci, Mamzel, cadeaus.be, Coolgifts…), wijn (Wijnbeurs) en vele anderen.

Koop online via Trooper en steun BZN

Geldbesteding

Bond zonder Naam laat jaarlijks een volledige audit maken van haar rekeningen. Zo hebben we op elk moment een perfect overzicht van waar uw middelen heen gaan. Deze cijfers publiceren we. Want alleen door 100% transparant te zijn, krijgen we immers het vertrouwen van onze schenkers.

Bekijk onze inkomsten en uitgaven

Vragen?

Aarzel niet om ons een seintje te geven.

Stuur ons een mail

Getuigenissen en verhalen