Belang van giften

Doe een online gift
De meest eenvoudige manier om je te engageren is je abonneren op onze spreuken én ze ergens in je omgeving op te hangen. Kwestie van een beetje positieve energie te verspreiden. Maar ook jouw financiële steun is broodnodig om onze vele projecten zuurstof te geven. 90% van ons aanbod wordt immers bekostigd door giften, legaten of via de verkoop van producten in onze webshop. Je kan Bond zonder Naam steunen door een online gift, via een overschrijving op ons rekeningnummer BE33 5230 8009 0046 of via een doorlopende opdracht. 

DOE EEN ONLINE GIFT

Steun jij ook de spreuken?
Wil jij mee het verschil maken?

Steun jij ook de spreuken?

13% bereikt

€ 202,00 / € 1 500,00

Doe een online gift


“Als de spreuken nog maar een vonk betekenen richting meer medemenselijkheid, zijn ze al geslaagd”
, zei Phil Bosmans. De spreuken van Bond zonder Naam zijn het hart van onze werking. Ze willen doen nadenken, maar ook doen bewegen. Altijd vanuit het hart. 

Onze spreuken vallen tweemaandelijks in de bus bij meer dan 100.000 bondgenoten. En elke maand organiseren we vanaf nu Spreukenbabbels. Helemaal gratis. Omdat we ervan overtuigd zijn dat de spreuken -ook na al die jaren- van grote betekenis zijn voor zoveel mensen. Omdat we vinden dat het niet van je budget of inkomen mag afhangen of je de spreuken in de bus krijgt of niet, of je mee kan doen aan Spreukenbabbels of niet.

Als het kan voor jou, dan is een warme spreukengift heel erg welkom. We kunnen er de druk- en verzendingskosten van betalen, Spreukenbabbels mogelijk maken én tegelijk onze projecten met kwetsbare groepen ondersteunen.

Een warme spreukengift blijft altijd welkom.

Weet dat jouw gift fiscaal aftrekbaar is vanaf € 40 op jaarbasis. Tot 45% kan in mindering worden gebracht van je belastingen.

Doe een online gift

Steun één van onze overige projecten:

Geef kwetsbare kinderen betere kansen

Voor die kwetsbare ouders en kinderen organiseert Filet Divers in het BZN Kansenhuis elke woensdagnamiddag kinderanimatie. We helpen kinderen ook spelenderwijs met lezen schrijven en rekenen. Dankzij de steun van onze sympathisanten kunnen we vrijwilligers inzetten om kwetsbare kinderen elke woensdagmiddag te helpen. Ook financieel ondersteunen we gezinnen bij de aankoop van schoolgerei, boeken of bij de betaling van de schoolrekening. Met €1200 kunnen we daarmee 150 kinderen een jaar lang ondersteunen.


729% bereikt

€ 8 743,50 / € 1 200,00

Doe een online gift

Geef jij kansarme kinderen een onbezorgde schoolstart?
BZN zoekt 7500 euro!

Dit schooljaar zal opnieuw anders zijn dan anders. Het is een spannende start voor iedereen. Voor kansarme kinderen des te meer. Hadden ze op tijd een boekentas? Is de brooddoos elke dag gevuld? Tot eind november nog waakt het BZN Kansenhuis erover dat 200 kinderen uit kansarme gezinnen naar school kunnen gaan zoals het hoort: zonder zorgen, enthousiast én met het juiste materiaal.  BZN komt financieel tussen in de kosten voor schoolboeken, kledij/schoenen, boekentassen, brillen en vervoersabonnementen.  Zo helpen we kinderen én hun ouders. Dankzij de steun van onze sympathisanten kunnen we 200 kinderen onbezorgd, enthousiast én met het juiste materiaal naar school laten gaan. Met een gemiddeld bedrag van € 176,50 per kind kunnen we hen voorzien van boeken, boekentassen, een bril en gezond gevulde brooddozen. 

88% bereikt

€ 6 635,00 / € 7 500,00

Doe een online gift

Steun je ook extra openingsuren bij de Sociale Kruidenier?

Bond zonder Naam ziet wie niet gezien wordt. Elke dag.
In het Kansenhuis komen jaarlijks honderden mensen in nood over de vloer. Met een sterk team en een grote groep vrijwilligers en doelgroepmedewerkers ondersteunt Bond zonder Naam gezinnen en individuen zowel juridisch als sociaal. Daarnaast vinden in het Kansenhuis zinvolle activiteiten plaats zoals Nederlandse les of Samen Inburgeren. Je vindt er ook de Sociale Kruidenier.

De Sociale Kruidenier voorziet levensmiddelen aan een sterk verlaagd tarief. In coronatijden is de nood nog hoger. Daarom zetten we in op extra openingsuren.

Doe je mee?

68% bereikt

€ 1 354,58 / € 2 000,00

Doe een online gift

Draag jij al een steentje bij?

Schrijf jouw eenmalige of maandelijkse bijdrage over op het rekeningnummer BE33 5230 8009 0046 van Bond zonder Naam Cultuur. 

Een doorlopende opdracht kan je ook via ons formulier 'Doorlopende schenkingsopdracht' aanvragen bij de bank. Storten via een doorlopende opdracht gaat heel makkelijk en vlot:

  • Je kan op elk moment het bedrag van je giften wijzigen.
  • Je kan op elk moment de opdracht stopzetten.
  • Je behoudt de volledige vrijheid en tegelijkertijd help je BZN op een duurzame manier.
  • Vanaf 40 euro op jaarbasis geeft jouw gift recht op een fiscaal attest.
Download de doorlopende schenkingsopdracht
Jouw verjaardagsfeest ten voordele van Bond zonder Naam?

Jouw verjaardagsfeest ten voordele van Bond zonder Naam?

“Geluk vermenigvuldig je door het te delen. Met een donatie aan Bond zonder Naam stonden onze gasten bij de heropening van ons kantoor in voor het geluk van anderen. Want elke beweging, hoe klein ook, kan iets teweeg brengen.” 
Joke Christoffels, Groep Christoffels Verzekeringen

We krijgen allemaal graag cadeaus, maar we hebben al zoveel. Waarom bij een verjaardag, geboorte, gouden bruiloft of housewarming geen oproep doen om een gift te doen aan Bond zonder Naam? Vraag je vrienden en familie om het bedrag dat ze aan een cadeau zouden besteden, te storten ten voordele van de sociale projecten van Bond zonder Naam.

Storten kan via rekeningnummer BE33 5230 8009 0046 met mededeling “Feest - jouw familienaam”.  Houd er rekening mee dat je voor elke gift vanaf €40 recht hebt op een fiscaal attest (elk persoon moet afzonderlijk storten op rekening BE33 5230 8009 0046 van Bond zonder Naam met de vooraf bepaalde mededeling.)

Gelieve onze boekhouding op de hoogte te brengen van het feestje door een mailtje te sturen naar boekhouding@bzn.be met volgende informatie:

  • Datum van feest
  • Mededeling ‘feest – jouw familienaam’.

Na afloop van het feestje delen we je het totaal gestorte bedrag mee.

Koop online via Trooper en steun zo Bond zonder Naam

Doe je af en toe eens een online bestelling?
Dan kan je vanaf nu met deze bestelling Bond zonder Naam steunen zonder dat je het in je portemonnee voelt.

Hoe werkt Trooper?

  • Je gaat naar onze pagina op Trooper.
  • Je kiest je shop en klikt op de banner. De link weet dat jij ons wil steunen.
  • Je doet gewoon je aankoop zoals altijd, zonder een euro extra te betalen.
  • De shop betaalt een procentje aan Bond zonder Naam. Gemiddeld krijgen wij €5 per aankoop van €100.

Er zijn een heleboel grote onlinewebshops aangesloten bij Trooper. Je kan er onder andere terecht voor: elektronica & veel meer (Coolblue, Krefel, Selection…), speelgoed (Fun, Bart Smit, Maxi Toys…), een weekendje weg (Booking.com, Travelbird, Expedia, Cheaptickets, Sunweb...), kleren en schoenen (JBC, De Bijenkorf, CKS, Torfs...), parfum/make-up (ICI Paris XL, Apotheek-Online...), een cadeautje (L’Occitane, Eci, Mamzel, cadeaus.be, Coolgifts…), wijn (Wijnbeurs) en vele anderen.

Koop online via Trooper en steun BZN

Vragen?

Aarzel niet om ons een seintje te geven.

Stuur ons een mail

Getuigenissen en verhalen