Belang van giften

Doe een online gift
De meest eenvoudige manier om je te engageren is je abonneren op onze spreuken én ze ergens in je omgeving op te hangen. Kwestie van een beetje positieve energie te verspreiden. Maar ook jouw financiële steun is broodnodig om onze vele projecten zuurstof te geven. 90% van ons aanbod wordt immers bekostigd door giften, legaten of via de verkoop van producten in onze webshop. Je kan Bond zonder Naam steunen door een online gift, via een overschrijving op ons rekeningnummer BE33 5230 8009 0046 of via een doorlopende opdracht. 

Steun jij ook de Winterdagopvang voor dak- en thuislozen?
Hoe kan jouw gift ons helpen? Hier kan je een verschil maken.

Steun jij ook de Winterdagopvang voor dak- en thuislozen?

152% bereikt

€ 4 545,00 / € 3 000,00

Doe een online gift

We zoeken 3000 euro!

Bond zonder Naam nodigt -samen met Free Clinic, NOMAAD, CAW en Stad Antwerpen- mensen zonder thuis uit in de Winterdagopvang aan Schijnpoort in Antwerpen. Samen met een ploeg prachtige vrijwilligers en enthousiaste bezoekers zorgen ze samen voor eten en drinken, gezelligheid en een luisterend oor. En dat allemaal coronaproof.

Wat hebben we nodig?

We zoeken 3000 euro!

Bond zonder Naam nodigt -samen met Free Clinic, NOMAAD, CAW en Stad Antwerpen- mensen zonder thuis uit in de Winterdagopvang aan Schijnpoort in Antwerpen. Samen met een ploeg prachtige vrijwilligers en enthousiaste bezoekers zorgen ze samen voor eten en drinken, gezelligheid en een luisterend oor. En dat allemaal coronaproof.Dit kost ons € 3 000,00. Samen creëren we kansen voor kwetsbare mensen.

Elke gift, klein of groter, is welkom en gaat rechtstreeks naar de Winterdagopvang en natuurlijk ook naar andere projecten van Bond zonder Naam.

Doe een online gift

Steun één van onze overige projecten:

Geef kwetsbare kinderen betere kansen

 “Eerst huiswerk maken en dan pas spelen!” Zo klinkt het in vele gezinnen op woensdagnamiddag. Voor kinderen die moeite hebben om zelfstandig hun huiswerk te maken, zijn er altijd de ouders om bij te springen. Maar niet alle ouders kunnen helpen. Vaak omdat hun voornaamste zorg overleven is. De achterstand die kinderen dan dreigen op te lopen, wordt dikwijls nog versterkt door het niet machtig zijn van de taal of een gebrek aan eigen kennis. Bovendien blijkt uit onderzoek dat onderwijs een heel belangrijk element is in het doorbreken van armoede. Kinderen in hun eerste jaren op de lagere school zijn het gevoeligst om achterstand op te lopen. Daarom is het uiterst belangrijk voor hun ontwikkeling om bij basisvaardigheden als lezen, schrijven en rekenen voldoende ondersteuning te krijgen. Voor die kwetsbare ouders en kinderen organiseert Filet Divers in het BZN Kansenhuis elke woensdagnamiddag kinderanimatie. We helpen kinderen ook spelenderwijs met lezen schrijven en rekenen. Elke gift, klein of groter, is welkom en gaat rechtstreeks naar het Kansenhuis en andere projecten van Bond zonder Naam. Want samenleven betekent voor ons een menswaardig bestaan voor iedereen.Dit kost ons € 1 200,00. Samen creëren we kansen voor kwetsbare mensen.

Elke gift, klein of groter, is welkom en gaat rechtstreeks naar het Kansenhuis en andere projecten van Bond zonder Naam. Want samenleven betekent voor ons een menswaardig bestaan voor iedereen.

642% bereikt

€ 7 708,50 / € 1 200,00

Doe een online gift

Schenk een voedingspakket aan mensen in nood - APRIL


De Coronacrisis treft ons allemaal, maar wie in armoede leeft des te harder.
Lees meer...
. Ook al moest de reguliere werking in het Kansenhuis de deuren sluiten, toch willen we oplossingen blijven bieden aan de kwetsbaarsten.
In het Kansenhuis kunnen mensen in kansarmoede een noodhulp-basispakket voeding en hygiëne komen afhalen. Zo’n pakket met basisproducten voor voeding (boter, melk, bloem, pasta, koffie, thee, linzen, eieren, …) en hygiëne (zakdoekjes, toiletpapier, ontsmettingsgel, …) kost ons €10. Per maand verdelen we 800 pakketten aan gezinnen in nood..  Dit kost ons € 8 000,00. Samen creëren we kansen voor kwetsbare mensen.

Help ons deze € 8000 te verzamelen, zodat we mensen in kansarmoede op een veilige manier zo’n basispakket voeding en hygiëne kunnen aanbieden.

Elke gift, klein of groot, is welkom en gaat rechtstreeks naar het Kansenhuis en andere projecten van Bond zonder Naam. Vanaf € 40, op jaarbasis, geven uw giften recht op een fiscaal attest, waarbij tot 45% van uw gift in mindering kan worden gebracht van uw belastingen.

134% bereikt

€ 10 723,13 / € 8 000,00

Doe een online gift

Schenk een voedingspakket aan mensen in nood - MEI


De Coronacrisis treft ons allemaal, maar wie in armoede leeft des te harder.
Lees meer.... Ook al moest de reguliere werking in het Kansenhuis de deuren sluiten, toch willen we oplossingen blijven bieden aan de kwetsbaarsten.
In het Kansenhuis kunnen mensen in kansarmoede een noodhulp-basispakket voeding en hygiëne komen afhalen. Zo’n pakket met basisproducten voor voeding (boter, melk, bloem, pasta, koffie, thee, linzen, eieren, …) en hygiëne (zakdoekjes, toiletpapier, ontsmettingsgel, …) kost ons €10. Per maand verdelen we 450 pakketten aan gezinnen in nood..  Dit kost ons € 4 500,00. Samen creëren we kansen voor kwetsbare mensen.

Help ons deze € 4 500 te verzamelen, zodat we mensen in kansarmoede op een veilige manier zo’n basispakket voeding en hygiëne kunnen aanbieden.

Elke gift, klein of groot, is welkom en gaat rechtstreeks naar het Kansenhuis en andere projecten van Bond zonder Naam. Vanaf € 40, op jaarbasis, geven uw giften recht op een fiscaal attest, waarbij tot 45% van uw gift in mindering kan worden gebracht van uw belastingen.

105% bereikt

€ 4 717,00 / € 4 500,00

Doe een online gift

Geef jij kansarme kinderen een onbezorgde schoolstart?
BZN zoekt 7500 euro!

Dit schooljaar zal opnieuw anders zijn dan anders. Het is een spannende start voor iedereen. Voor kansarme kinderen des te meer. Hadden ze op tijd een boekentas? Is de brooddoos elke dag gevuld? Zoveel stress voor ouders om alles op tijd rond te krijgen, om de kinderen net als alle andere kinderen blij naar school te sturen… Tot eind november nog waakt het BZN Kansenhuis erover dat 200 kinderen uit kansarme gezinnen naar school kunnen gaan zoals het hoort: zonder zorgen, enthousiast én met het juiste materiaal.  BZN komt financieel tussen in de kosten voor schoolboeken, kledij/schoenen, boekentassen, brillen en vervoersabonnementen.  Zo helpen we kinderen én hun ouders.

Wist u dat in Vlaanderen 1 op 7 kinderen wordt geboren in een kansarm gezin? Niet elke wieg is even warm, niet elk kind begint gelijk aan de meet. Daar wil BZN iets aan doen. Samen met jou!

Dit kost ons € 7 500,00. Samen creëren we kansen voor kwetsbare mensen.


Doe je mee?

Elke gift, klein of groter, is welkom en gaat rechtstreeks naar het BZN-Kansenhuis en andere projecten van Bond zonder Naam.

80% bereikt

€ 6 000,00 / € 7 500,00

Doe een online gift

Zorg jij mee voor een warme thuis voor iedereen?

Bond zonder Naam zet zich al van bij haar oprichting in voor wie het moeilijk heeft op de woonmarkt. Via het Sociaal Verhuurkantoor verhuurt BZN 5 woningen waar mensen met de grootste noden terecht kunnen. Daarnaast bemiddelt de sociale dienst van BZN tussen nutsleveranciers en verhuurders. Waar nodig springt BZN financieel bij. Gezinnen in moeilijkheden kunnen terecht bij de Sociale Kruidenier waar ze levensmiddelen kopen aan een sterk verlaagde prijs.

Een persoon in kansarmoede met een gezin ten laste ontvangt vandaag € 1.295 leefloon per maand. Vorig jaar steeg de huurprijs van een doorsnee appartement in een centrumstad tot € 800 per maand. De totale energiefactuur (elektriciteit + aardgas of stookolie) voor een gezin bedraagt gemiddeld € 167 per maand. En zo blijft er amper € 328 over om een maand met het hele gezin van te leven. Dat is ontzettend moeilijk!

Elke dag staat BZN op tegen onrecht.
Samen met jou willen we het verschil maken en meewerken aan een warme samenleving waar iedereen, echt iedereen, de kans krijgt om  een menswaardig leven te leiden.

Dit kost ons € 2 500,00. Samen creëren we kansen voor kwetsbare mensen.

Doe je mee?

Bond zonder Naam zoekt 2500 euro om deze koude herfstmaanden te verwarmen voor gezinnen in moeilijkheden. Geven kan online of per overschrijving.

Elke gift, klein of groter, is welkom en gaat rechtstreeks naar BZN Kansenhuis en andere projecten van Bond zonder Naam.

139% bereikt

€ 3 480,44 / € 2 500,00

Doe een online gift

Draag jij al een steentje bij?

Schrijf jouw eenmalige of maandelijkse bijdrage over op het rekeningnummer BE33 5230 8009 0046 van Bond zonder Naam Cultuur. 

Een doorlopende opdracht kan je ook via ons formulier 'Doorlopende schenkingsopdracht' aanvragen bij de bank. Storten via een doorlopende opdracht gaat heel makkelijk en vlot:

  • Je kan op elk moment het bedrag van je giften wijzigen.
  • Je kan op elk moment de opdracht stopzetten.
  • Je behoudt de volledige vrijheid en tegelijkertijd help je BZN op een duurzame manier.
  • Vanaf 40 euro op jaarbasis geeft jouw gift recht op een fiscaal attest.
Download de doorlopende schenkingsopdracht

Jouw verjaardagsfeest ten voordele van Bond zonder Naam?

“Geluk vermenigvuldig je door het te delen. Met een donatie aan Bond zonder Naam stonden onze gasten bij de heropening van ons kantoor in voor het geluk van anderen. Want elke beweging, hoe klein ook, kan iets teweeg brengen.” 
Joke Christoffels, Groep Christoffels Verzekeringen

We krijgen allemaal graag cadeaus, maar we hebben al zoveel. Waarom bij een verjaardag, geboorte, gouden bruiloft of housewarming geen oproep doen om een gift te doen aan Bond zonder Naam? Vraag je vrienden en familie om het bedrag dat ze aan een cadeau zouden besteden, te storten ten voordele van de sociale projecten van Bond zonder Naam.

Storten kan via rekeningnummer BE33 5230 8009 0046 met mededeling “Feest - jouw familienaam”.  Houd er rekening mee dat je voor elke gift vanaf €40 recht hebt op een fiscaal attest (elk persoon moet afzonderlijk storten op rekening BE33 5230 8009 0046 van Bond zonder Naam met de vooraf bepaalde mededeling.)

Gelieve onze boekhouding op de hoogte te brengen van het feestje door een mailtje te sturen naar boekhouding@bzn.be met volgende informatie:

  • Datum van feest
  • Mededing ‘feest – jouw familienaam’.

Na afloop van het feestje bezorgen we je het totaal bedrag gestort.

Koop online via Trooper en steun zo Bond zonder Naam

Doe je af en toe eens een online bestelling?
Dan kan je vanaf nu met deze bestelling Bond zonder Naam steunen zonder dat je het in je portemonnee voelt.

Hoe werkt Trooper?

  • Je gaat naar onze pagina op Trooper.
  • Je kiest je shop en klikt op de banner. De link weet dat jij ons wil steunen.
  • Je doet gewoon je aankoop zoals altijd, zonder een euro extra te betalen.
  • De shop betaalt een procentje aan Bond zonder Naam. Gemiddeld krijgen wij €5 per aankoop van €100.

Er zijn een heleboel grote onlinewebshops aangesloten bij Trooper. Je kan er onder andere terecht voor: elektronica & veel meer (Coolblue, Krefel, Selection…), speelgoed (Fun, Bart Smit, Maxi Toys…), een weekendje weg (Booking.com, Travelbird, Expedia, Cheaptickets, Sunweb...), kleren en schoenen (JBC, De Bijenkorf, CKS, Torfs...), parfum/make-up (ICI Paris XL, Apotheek-Online...), een cadeautje (L’Occitane, Eci, Mamzel, cadeaus.be, Coolgifts…), wijn (Wijnbeurs) en vele anderen.

Koop online via Trooper en steun BZN

Vragen?

Aarzel niet om ons een seintje te geven.

Stuur ons een mail

Getuigenissen en verhalen