Franky en Karen

Die verruimde blik, daar doe ik het voor

Karen en Franky maken deel uit van het sprekersteam dat vorig jaar werd opgestart bij Bond zonder Naam. Momenteel zijn er zo’n achttal sprekers die voordrachten geven over de werking van BZN aan andere organisaties of geïnteresseerden.
 
Franky: Ik voeg de daad graag bij het woord, zoals BZN doet. Ze bieden tegengif voor wat er fout gaat in onze maatschappij. Problemen worden niet alleen benoemd maar ook concreet aangepakt. Geen loze woorden dus, en geen cynische houding. Die combinatie is voor mij levensnoodzakelijk.  
Als mensen me na een lezing komen zeggen dat ze hun beeld van BZN moeten bijstellen, is het voor mij geslaagd. Die verruimde blik, daar doe ik het voor. Om een voorbeeld te geven: een vrouw nam haar zoon tegen zijn zin mee naar een lezing. Na afloop, in de auto, vond hij dat ze bij Bond zonder Naam “ballen aan hun lijf hebben”. Goed als zo’n gast kan zien wat we allemaal proberen te doen.  
 
Karen: Ik vind het fijn om via BZN iets betekenisvol terug te kunnen geven aan onze maatschappij. Wat waardevol is, is het correct omgaan met mensen. Ik denk vaak aan die basisspreuk “Verbeter de wereld, begin bij jezelf.”   
Ik leer me een andere terminologie eigen maken en in het alledaagse leven waarden als verbondenheid en veerkracht benoemen en hanteren. Dat verzacht me, merk ik. Ook anderen maken me daar attent op. 
 
Franky: Ik vind het een eer om dit werk te mogen doen. Erkenning krijgen is een leuke extra, maar daar doe ik het niet voor.  
 
Karen: Ik toon graag dat er allerlei soorten mensen vrijwilligerswerk doen voor Bond zonder Naam. Het is goed dat mensen dat weten en bv. hier kunnen lezen. Vooral de erkenning van mijn kinderen vind ik belangrijk, ik geef hen graag wat maatschappelijke betrokkenheid mee.  
 

Ook interesse om het sprekersteam te boeken? Contacteer ons

Meer getuigenissen en verhalen