Jouw steun, onze kracht!

OOK JIJ KAN HELPEN ...

Financiële ondersteuning is broodnodig om de vele BZN-projecten zuurstof te geven. 90% van onze werking wordt immers bekostigd dankzij de verkoop van onze producten en dankzij giften, legaten van duizenden bondgenoten die ons blijvend steunen.
Ook jij kan Bond zonder Naam steunen met een online gift, via een overschrijving op ons rekeningnummer BE33 5230 8009 0046 of via een doorlopende opdracht. 
Vanaf 40€ is een gift voor 45% fiscaal aftrekbaar.

DOE EEN ONLINE GIFT

Fleur de zomer van kinderen uit onze kansendoelgroepen op
Wil jij mee het verschil maken?

Fleur de zomer van kinderen uit onze kansendoelgroepen op

49% bereikt

€ 1 975,00 / € 4 000,00

Doe een online gift

De zomer staat voor de deur.
Veel gezinnen, ouders én kinderen, kunnen de volgende weken even in een andere, wellicht tragere modus gaan. Om bewust te genieten van de warmte, de lichtheid en de rust van de zomer. Om te verbinden met wie en wat er echt toe doet om kleinschalig gelukkig te zijn.
Ook voor onze kansendoelgroepen, mensen in armoede, dient de zomer zich aan. Jammer maar zo waar, voor hen draait de zorgenwereld gewoon door!
Jij kan helpen om de zomer van kinderen uit onze kansendoelgroepen op te fleuren, om voor even hun zorgen te verlichten, om naar buiten te gaan. Samen met andere kinderen!
Dankzij jouw gift kunnen tickets voor de speelpleinwerking (i.s.m. VZW Koraal) en een bezoek aan de Zoo worden aangekocht.
Om kinderen te laten ‘zijn’ en te laten spelen in hun buurt of op een groen domein aan de rand van de stad.

Weet dat jouw gift vanaf € 40 op jaarbasis recht geeft op een fiscaal attest waarbij tot 45% van je gift in mindering kan worden gebracht van je belastingen.

Doe een online gift

Steun één van onze overige projecten:

OOK MENSEN OP DE VLUCHT ZIJN MENSEN

Mensen vluchten niet zomaar.
Ze vluchten omdat ze zich onveilig voelen: door oorlog, door een andere geloofsovertuiging, omdat ze hun seksualiteit anders beleven… Mensen zetten hun leven op het spel tijdens een maandenlange tocht. In het BZN Kansenhuis ontmoeten we wel 60 verschillende nationaliteiten. Waar het brandt in de wereld ervaren we elke dag op de werkvloer: tijdens de financiële crisis van 2008 kwamen Spanjaarden, Italianen en Portugezen om hulp vragen. In 2015 kwamen mensen uit Syrië.
Ze komen in golven: uit Afghanistan, Armenië, Mongolië,… Vandaag vangen we heel wat Oekraïense vrouwen en kinderen op. Mensen komen bij ons langs met vragen over werkelijk alles. Dat we allen zo open staan voor Oekraïense vluchtelingen is fantastisch!
Laten we op dezelfde manier kijken naar zij die al veel langer aan onze deur kloppen: Eritrese, Afghaanse en Syrische mensen op de vlucht. Ik geloof dat we deel uitmaken van een systeem: we steken mekaar aan in solidariteit. Daarom is het zo belangrijk dat wij met Bond zonder Naam tegen de stroom blijven ingaan. Dat we iedereen vragen om te zien wie niet gezien wordt, ook wanneer die doelgroep misschien niet populair is. Wist je dat een gift vanaf 40 euro, 45% fiscaal aftrekbaar is? Dankbaar vanuit het hart.

54% bereikt

€ 1 080,00 / € 2 000,00

Doe een online gift

Dagelijks neemt het aantal Oekraïense vluchtelingen in het BZN Kansenhuis toe

Dagelijks neemt het aantal Oekraïense vluchtelingen dat zich aanmeldt in het BZN Kansenhuis toe. Vooral jonge vrouwen met peuters en kleuters vinden via het OCMW de weg naar het BZN Kansenhuis en kloppen bij ons aan voor hulp.
Die hulp gaat werkelijk over alles: een dak boven het hoofd, eten en drinken, administratieve en juridische ondersteuning, een school vinden voor de kinderen. Gelukkig heeft ons team in het BZN Kansenhuis de draagkracht om een tandje bij te steken.
Gelukkig helpen vrijwillige tolken ons om te verbinden.
Gelukkig ben jij er, Bondgenoot.
Want, er is zoveel nodig.
Nu al hebben we veel meer bezoekers dan anders.
Nu al slinkt de voorraad bij onze Sociale Kruidenier veel sneller dan anders.
Nu al is er nood aan meer helpende handen voor onthaal en wegwijs. Beste Bondgenoot, blijf geven!
Want wat jij nu geeft, dat geven wij door aan wie het zo hard nodig heeft. Dankbaar vanuit het hart.

61% bereikt

€ 3 056,00 / € 5 000,00

Doe een online gift

De Sociale Kruidenier. Steun de supermarkt met een hart

Dagelijks zien wij in onze Sociale Kruidenier, tientallen mensen in moeilijkheden, mensen zonder thuis, mensen zonder familie, zonder geld om dure facturen of zelfs eten te betalen.
Dankzij wat jullie geven, kan Bond zonder Naam met hen delen. Mogen wij jullie daarom uitnodigen om samen met ons te BLIJVEN GEVEN aan zij die het vandaag zo verschrikkelijk hard nodig hebben. Jouw gift, groot of klein, maakt een wereld van verschil!
Jouw steun is onze kracht om anderen bij te staan.
Geven maakt rijk!. 

76% bereikt

€ 1 900,00 / € 2 500,00

Doe een online gift

BZN ondersteunt families op de vlucht

Vandaag ervaren we akelig dichtbij de ellende die een zinloze oorlog aanricht. Mensen in nood, vrouwen met kinderen aan de hand laten alles achter. Europa bereidt zich voor op een immense vluchtelingenstroom.
Heel wat organisaties bundelen hun krachten en organiseren hulp.

Ook het BZN-Kansenhuis zal zich de komende tijd volop inzetten om Oekraïense gezinnen op te vangen en wegwijs te maken.
Ons Kansenhuis ondersteunt vandaag al honderden gezinnen per jaar (van meer dan 60 verschillende nationaliteiten) bij het ontrafelen van het kluwen administratieve, sociale en juridische zaken.  Daarnaast bieden we warmte, koffie en een luisterend oor bij de Sociale Kruidenier. Voor die intense werking en ondersteuning hebben we jullie financiële bijdrage héél erg nodig.
Meer dan ooit willen wij opstaan tegen onrecht en het opnemen voor wie het verschrikkelijk moeilijk heeft.
Sta op voor vrede en help wie moet vluchten voor geweld!

Jullie steun is onze kracht.

87% bereikt

€ 3 493,50 / € 4 000,00

Doe een online gift

Wij geven niemand op

Wanneer je in onze grootsteden rondwandelt, ontmoet je Oscar, Louis, Hafid, Malika en vele anderen. Mensen op de dool, verdwaald in de stad, soms ook in het leven. Je ontmoet ze gewoon op straat, bedelend in de winkelstraten, rustend in portieken of slapend onder een viaduct. Ook op het platteland is er veel verborgen verdriet.
Eenzaamheid, stille armoede. Elke dag ontmoeten wij, van Bond zonder Naam, mensen van hart tot hart. Mensen zonder geld, mensen zonder dak, mensen zonder papieren. Mensen zoals jij en ik. Mensen met een hart, met een droom, met hoop. Om élke mens de kansen te geven die hij verdient, hebben we jou nodig. Samen laten we niemand los. Samen omarmen we wie uit de boot dreigt te vallen. We kijken niet weg.
Jouw steun is onze kracht!. 

71% bereikt

€ 1 412,50 / € 2 000,00

Doe een online gift

Minder armoede in 2022

Minder armoede daar dromen wij van.
Daarvoor zetten we ons dagelijks in.
En daar willen we samen aan werken.
Daar staan wij -ook in 2022- élke dag voor op.
In ons Kansenhuis, met onze projecten, in woord en daad.

Tine Geuns (zie foto hierboven) en Pascale Tutteleers zetten zich als medewerkers van Bond zonder Naam dagelijks in de Revue in voor kwetsbare mensen in armoede. Lees hier hun getuigenis  Jouw steun is onze kracht!. 

134% bereikt

€ 3 355,00 / € 2 500,00

Doe een online gift

Het wordt niet voor iedereen een vrolijke Kerst

Nog enkele weken en de periode van warm samenzijn komen eraan.  
Jammer genoeg wordt het ook dit jaar niet voor iedereen een vrolijke en warme Kerst. Niet iedereen heeft immers een brede sociale kring. Niet iedereen heeft voldoende centjes om de koelkast te vullen.

BZN zorgt ervoor dat mensen in moeilijkheden in het BZN Kansenhuis levensmiddelen kunnen kopen aan een sterk verlaagde prijs. Ook tijdens de feestdagen! En gelukkig kan BZN maand na maand rekenen op jullie bijdrage.

Om de meest kwetsbare gezinnen te ondersteunen, blijft elke gift, klein of groot, heel erg welkom. Elke euro maakt een immens verschil! Jullie steun is onze kracht om te kunnen delen met anderen.. 

122% bereikt

€ 2 437,50 / € 2 000,00

Doe een online gift

Steun jij ook onze activiteiten op kwetsbare plekken?
Zodat iedereen kan meedoen en leren van elkaar!

Met Bond zonder Naam organiseren we activiteiten in ziekenhuizen, psychiatrische centra, buurtcentra en in de gevangenis.
Deze initiatieven zijn een hefboom tot groei voor élke mens.
Om dit aanbod  duurzaam te verankeren op onze kwetsbare plekken én om echt iedereen de kans te geven deel te nemen, hebben wij jouw steun hard nodig! Elke gift maakt een groot verschil.
Samen met jullie willen we het verschil maken en werken aan een warme samenleving waar iedereen, écht iedereen, erbij hoort en de kans krijgt om een menswaardig en zinvol leven te leiden. Jullie steun is onze kracht om te kunnen delen met anderen.
Bij giften van €40 per jaar krijg je tot 45% terug via de personenbelasting.
Dankjewel.. 

55% bereikt

€ 1 109,44 / € 2 000,00

Doe een online gift

Zorg jij ook voor een warme thuis voor iedereen?

Een gezellige thuis, een warm huis…is dat niet waar iedereen naar verlangt?
Natuurlijk wel! Maar voor kwetsbare mensen, mensen die in eenzaamheid of in armoede leven, is dit niet vanzelfsprekend.

Bond zonder Naam brengt hen keer op keer onder de aandacht. Omdat wij wie niet gezien wordt in de samenleving zichtbaar willen maken. Omdat wij opkomen voor wie in de marge leeft, voor wie niet dezelfde kansen kreeg.
 
Een leefloon is voor heel wat mensen amper voldoende om én de huur van een appartement, de volledige energiefactuur én het broodnodige eten te betalen. Ook dit jaar gingen de huur- en energiekosten weer flink omhoog.

En dus hebben we jouw steun hard nodig.
Bij giften vanaf € 40 per jaar krijg je tot 45% terug via de personenbelasting. Dank voor je steun!. 

165% bereikt

€ 4 135,00 / € 2 500,00

Doe een online gift

Steun jij ook de spreuken?


“Als de spreuken nog maar een vonk betekenen richting meer medemenselijkheid, zijn ze al geslaagd”
, zei Phil Bosmans. De spreuken van Bond zonder Naam zijn het hart van onze werking. Ze willen doen nadenken, maar ook doen bewegen. Altijd vanuit het hart.  Onze spreuken vallen tweemaandelijks in de bus bij meer dan 100.000 bondgenoten. En elke maand organiseren we vanaf nu Spreukenbabbels. Helemaal gratis. Omdat we ervan overtuigd zijn dat de spreuken -ook na al die jaren- van grote betekenis zijn voor zoveel mensen. Omdat we vinden dat het niet van je budget of inkomen mag afhangen of je de spreuken in de bus krijgt of niet, of je mee kan doen aan Spreukenbabbels of niet. Als het kan voor jou, dan is een warme spreukengift heel erg welkom. We kunnen er de druk- en verzendingskosten van betalen, Spreukenbabbels mogelijk maken én tegelijk onze projecten met kwetsbare groepen ondersteunen. Een warme spreukengift blijft altijd welkom.. 

116% bereikt

€ 1 746,50 / € 1 500,00

Doe een online gift

Steun je ook extra openingsuren bij de Sociale Kruidenier?

Bond zonder Naam ziet wie niet gezien wordt. Elke dag.
In het Kansenhuis komen jaarlijks honderden mensen in nood over de vloer. Met een sterk team en een grote groep vrijwilligers en doelgroepmedewerkers ondersteunt Bond zonder Naam gezinnen en individuen zowel juridisch als sociaal. Daarnaast vinden in het Kansenhuis zinvolle activiteiten plaats zoals Nederlandse les of Samen Inburgeren. Je vindt er ook de Sociale Kruidenier.

De Sociale Kruidenier voorziet levensmiddelen aan een sterk verlaagd tarief. In coronatijden is de nood nog hoger. Daarom zetten we in op extra openingsuren.

Doe je mee?

90% bereikt

€ 1 799,58 / € 2 000,00

Doe een online gift

Draag jij al een steentje bij?

Schrijf jouw eenmalige of maandelijkse bijdrage over op het rekeningnummer BE33 5230 8009 0046 van Bond zonder Naam Cultuur. 

Een doorlopende opdracht kan je ook via ons formulier 'Doorlopende schenkingsopdracht' aanvragen bij de bank. Storten via een doorlopende opdracht gaat heel makkelijk en vlot:

  • Je kan op elk moment het bedrag van je giften wijzigen.
  • Je kan op elk moment de opdracht stopzetten.
  • Je behoudt de volledige vrijheid en tegelijkertijd help je BZN op een duurzame manier.
  • Vanaf 40 euro op jaarbasis geeft jouw gift recht op een fiscaal attest.
Download de doorlopende schenkingsopdracht
Jouw verjaardagsfeest ten voordele van Bond zonder Naam?

Jouw verjaardagsfeest ten voordele van Bond zonder Naam?

“Geluk vermenigvuldig je door het te delen. Met een donatie aan Bond zonder Naam stonden onze gasten bij de heropening van ons kantoor in voor het geluk van anderen. Want elke beweging, hoe klein ook, kan iets teweeg brengen.” 
Joke Christoffels, Groep Christoffels Verzekeringen

We krijgen allemaal graag cadeaus, maar we hebben al zoveel. Waarom bij een verjaardag, geboorte, gouden bruiloft of housewarming geen oproep doen om een gift te doen aan Bond zonder Naam? Vraag je vrienden en familie om het bedrag dat ze aan een cadeau zouden besteden, te storten ten voordele van de sociale projecten van Bond zonder Naam.

Storten kan via rekeningnummer BE33 5230 8009 0046 met mededeling “Feest - jouw familienaam”.  Houd er rekening mee dat je voor elke gift vanaf €40 recht hebt op een fiscaal attest (elk persoon moet afzonderlijk storten op rekening BE33 5230 8009 0046 van Bond zonder Naam met de vooraf bepaalde mededeling.)

Gelieve onze boekhouding op de hoogte te brengen van het feestje door een mailtje te sturen naar boekhouding@bzn.be met volgende informatie:

  • Datum van feest
  • Mededeling ‘feest – jouw familienaam’.

Na afloop van het feestje delen we je het totaal gestorte bedrag mee.

Koop online via Trooper en steun zo Bond zonder Naam

Doe je af en toe eens een online bestelling?
Dan kan je vanaf nu met deze bestelling Bond zonder Naam steunen zonder dat je het in je portemonnee voelt.

Hoe werkt Trooper?

  • Je gaat naar onze pagina op Trooper.
  • Je kiest je shop en klikt op de banner. De link weet dat jij ons wil steunen.
  • Je doet gewoon je aankoop zoals altijd, zonder een euro extra te betalen.
  • De shop betaalt een procentje aan Bond zonder Naam. Gemiddeld krijgen wij €5 per aankoop van €100.

Er zijn een heleboel grote onlinewebshops aangesloten bij Trooper. Je kan er onder andere terecht voor: elektronica & veel meer (Coolblue, Krefel, Selection…), speelgoed (Fun, Bart Smit, Maxi Toys…), een weekendje weg (Booking.com, Travelbird, Expedia, Cheaptickets, Sunweb...), kleren en schoenen (JBC, De Bijenkorf, CKS, Torfs...), parfum/make-up (ICI Paris XL, Apotheek-Online...), een cadeautje (L’Occitane, Eci, Mamzel, cadeaus.be, Coolgifts…), wijn (Wijnbeurs) en vele anderen.

Koop online via Trooper en steun BZN

Vragen?

Aarzel niet om ons een seintje te geven.

Stuur ons een mail

Getuigenissen en verhalen