Nieuwsgierig naar anderen

Kaat: Ik wilde graag iets doen voor de vluchtelingen, iets wat binnen mijn mogelijkheden lag. Ik vind het belangrijk om open te blijven staan en andere mensen te leren kennen en dit is een mooie win-winsituatie. Mensen aanmoedigen om anderen te leren kennen doe ik graag. Vluchtelingen bijvoorbeeld, maar bij uitbreiding iedereen. Dat is ook wat ik mijn studenten wil meegeven: nieuwsgierig zijn naar anderen. Om te kijken hoe we uiteindelijk meer op elkaar lijken dan dat we van elkaar verschillen. En een beetje meer warmte en zorgzaamheid is meer dan welkom in onze maatschappij.  
 
Raji: Kaat is een goede vriendin voor mij en ik kan over alles praten met haar. Na een maand voelde het alsof ik haar al heel lang kende.
 
Kaat en Raji: We hadden vanaf het begin een goede klik, we waren allebei nieuwsgierig en open minded. Dat was heel fijn. We kennen elkaar nu sinds september en dronken veel koffies samen. In die gesprekken deelden we best veel over elkaars leven. 
 
Raji: Ik spreek met Kaat over mijn plannen en dromen en twijfels. Ik studeerde voor tandarts in Syrië en twijfelde plots tussen tandheelkunde en psychologie. Door met Kaat te spreken weet ik nu dat ik mijn studies tandheelkunde hier heel graag opnieuw wil aanvatten. Dit gesprek en de verheldering die het me bracht, waren belangrijk voor mij. 
 
Kaat: Misschien had ik wel een ander beeld van de gemiddelde Syriër dan wie hier voor me zit. Een van de eerste berichtjes stuurde ik hem vanop café en Raji stuurde me de afbeelding van een pintje terug en een “Schol!” 
 
Raji: Tja, iedereen denkt meteen dat ik moslim ben. Kaat is voor mij ook niet “Vlaanderen”, ze is gewoon een lieve vrouw. 
 
 
 
Kaat en Raji zijn Samen Inburgeren-buddy's. Via dit project nemen mensen van hier nieuwkomers op sleeptouw in hun dorp of stad.

Meer getuigenissen en verhalen