Kinderanimatie

Kinderanimatie

Kinderanimatie

 
In elke boekentas zit massa’s kennis. Maar soms komt die er niet voldoende uit. Kansarme kinderen krijgen thuis vaak minder begeleiding voor hun huiswerk, omdat hun ouders de taal niet machtig zijn of omdat ze er geen tijd of ruimte voor hebben. Zeker aan het begin van hun schooltijd is er een risico op een achterstand, die later moeilijk nog in te halen is. Vooral de eerste schooljaren zijn hierin belangrijk.  

Zo ontstaat dikwijls een vicieuze cirkel waarin generaties na elkaar in kansarmoede verzeilen. Dit willen we doorbreken door hen te ondersteunen via het Kansenhuis. Het huiswerk maken: dat doen onze vrijwilligers niet. Maar we helpen kinderen wel om hun taken en lessen te begrijpen.

Elke woensdagnamiddag staan drie vrijwilligers klaar in het Kansenhuis om kinderen te helpen. Het gaat vooral om het eerste, tweede en derde leerjaar. Het aanbod is beperkt en  richt zich tot de klanten van de Sociale Kruidenier.
Intussen tijd kunnen de ouders bijvoorbeeld hun boodschappen doen in de Sociale kruidenier of deelnemen aan de conversatielessen Nederlands.