Verschillen verbinden

Uiterlijk, interesses, gewoonten, leeftijden, culturen of nationaliteiten: het zijn stuk voor stuk verschillen tussen mensen die we soms als grenzen ervaren. Bond zonder Naam wil deze grenzen overbruggen en het omgaan met diversiteit stimuleren. Zodat samen leven echt samenleven wordt, met respect voor diversiteit en ieders kwaliteit.

Samen Inburgeren

Samen Inburgeren

Via dit project nemen mensen van hier nieuwkomers in hun gemeente of stad op sleeptouw. Ze helpen waar nodig en tonen hoe het leven in onze samenleving werkt. In de praktijk blijkt dit een zeer snelle en waardevolle manier om mensen die inburgeren te integreren.

Lees meer
Kortfilm 'Thuis in Antwerpen'

Kortfilm 'Thuis in Antwerpen'

Samen met mensen met een migratieachtergrond maakten we een kortfilm met de boodschap “Wij wonen hier, onze toekomst ligt hier. Maar we kennen elkaar niet goed. Voelen wij ons hier thuis? Ben jij hier thuis? We maakten deze film om jou te vertellen over onze ervaring. Zo ken jij ons alvast een beetje beter.’’

Zelf vertonen?

Wil je deze kortfilm graag gebruiken tijdens een evenement, in de les, voor een vorming of een debat? Dat kan. Contacteer ons via welkom@BZNKansenhuis. We komen graag vooraf een woordje vertellen over onze inburgeringswerking. Ook met het publiek in dialoog gaan over dit thema is een mogelijkheid.

Bekijk de kortfilm

Koken met nieuwkomers

Op vraag organiseert BZN een kooksessie waar mensen met en zonder papieren samenkomen. Ze bereiden gerechten uit hun thuisland, gaan samen aan tafel en krijgen zo de kans om in een gemoedelijk sfeer ervaringen uit te wisselen. We creëren de kans om de leefwereld van mensen met een migratieverhaal te leren kennen.
 
Schrijf je in
Rondleidingen in asielcentra

Rondleidingen in asielcentra

Via verschillende geleide bezoeken per jaar aan verschillende asielcentra in België willen we mensen de kans geven om niet te praten over maar mét vluchtelingen. Je maakt kennis met hun echte verhaal én luistert naar de deskundige uitleg over omgaan met diversiteit.

ontdek meer

Getuigenissen en verhalen