Verschillen verbinden

Uiterlijk, interesses, gewoonten, leeftijden, culturen of nationaliteiten: het zijn stuk voor stuk verschillen tussen mensen die we soms als grenzen ervaren. Bond zonder Naam wil deze grenzen overbruggen en het omgaan met diversiteit stimuleren. Zodat samen leven echt samenleven wordt, met respect voor diversiteit en ieders kwaliteit.

Samen Inburgeren

Samen Inburgeren

Via dit project nemen mensen van hier nieuwkomers in hun gemeente of stad op sleeptouw. Ze helpen waar nodig en tonen hoe het leven in onze samenleving werkt. In de praktijk blijkt dit een zeer snelle en waardevolle manier om mensen die inburgeren te integreren.

Lees meer

Koken met nieuwkomers

Op vraag organiseert BZN een kooksessie waar mensen met en zonder papieren samenkomen. Ze bereiden gerechten uit hun thuisland, gaan samen aan tafel en krijgen zo de kans om in een gemoedelijk sfeer ervaringen uit te wisselen. We creëren de kans om de leefwereld van mensen met een migratieverhaal te leren kennen.
 
Schrijf je in

Rondleidingen in asielcentra

Via verschillende geleide bezoeken per jaar aan verschillende asielcentra in België willen we mensen de kans geven om niet te praten over maar mét vluchtelingen. Je maakt kennis met hun echte verhaal én luistert naar de deskundige uitleg over omgaan met diversiteit.

ontdek meer

Getuigenissen en verhalen