Dagboek

“We zijn ervan overtuigd dat iedereen van elkaar kan leren. Dat als we elkaar in evenwaardigheid ontmoeten we spiegels zijn voor elkaar. Mensen in de schaduw van onze samenleving hebben ons veel te leren. Misschien liggen de grootste schatten daar verscholen. Misschien kunnen we maar ten volle mens en ten volle samenleving zijn als we onze schaduw gaan opzoeken, in de ogen kijken en omarmen.”

 

Een week in de gevangenis. Dagboek van Anniek

“Ik verbleef een week in de gevangenis van Hasselt. Leefde 2,5 dag als gedetineerde mee op de vrouwenafdeling en 2,5 dag op de drugsvrije mannenafdeling. Omdat ik Bond zonder Naam wil leiden vanuit de concrete ervaring met mensen aan de rand van onze samenleving. Maar vooral omdat ik beter wil begrijpen en voelen, langer wil kijken en dieper wil luisteren. Voorbij oordelen. Ik hield een dagboek bij. HBVL deelde dit online. Dank aan gevangenisdirectie Paul Dauwe, Ilse Wauters, Anca Wouters en alle cipiers en gedetineerden die mij onthaald hebben in hun gesloten wereld.

Lees hier het dagboek

Overleven op straat. Hoe doe je dat? Dagboek van Anniek

Anniek Gavriilakis volgde 5 dagen lang A. bij zijn leven op straat. Ze wilde beter begrijpen wat het is om dakloos te zijn, voorbij de vooroordelen. Anniek hield een dagboek bij geeft een inkijk in het leven van mensen die dak- en thuisloos zijn.

Geef dak- en thuisloze mensen een plek om thuis te komen door ’t Café voor dak- en thuislozenwerking te steun. Doe een online gift.

Lees hier het dagboek

Getuigenissen en verhalen