Dagboek

“We zijn ervan overtuigd dat iedereen van elkaar kan leren. Dat als we elkaar in evenwaardigheid ontmoeten we spiegels zijn voor elkaar. Mensen in de schaduw van onze samenleving hebben ons veel te leren. Misschien liggen de grootste schatten daar verscholen. Misschien kunnen we maar ten volle mens en ten volle samenleving zijn als we onze schaduw gaan opzoeken, in de ogen kijken en omarmen.”

Achter de schermen van Asielcentrum Parelstrand. Dagboek van Anniek.

“De perceptie leeft dat we overspoeld worden door vluchtelingen, dat we best ramen en deuren dicht houden. Die perceptie maakt ons bang. Ze gaat spoken in onze hoofden. Ik ben meer bang van vooroordelen dan van vluchtelingen. Het was dan ook mijn drijfveer om enkele dagen naar asielcentrum Parelstrand in Lommel te trekken. Om rechtstreeks naar verhalen te luisteren. Om me te laten raken. Om dichtbij te zijn. Om te durven contact maken met onbekenden.”

Doe een online gift en steun de werking van het Kansenhuis, waar mensen met een vluchtverleden terecht kunnen bij de sociale kruidenier en zowel sociaal als financieel begeleid worden.

Lees hier het dagboek

Overleven op straat. Hoe doe je dat? Dagboek van Anniek.

Anniek Gavriilakis volgde 5 dagen lang A. bij zijn leven op straat. Ze wilde beter begrijpen wat het is om dakloos te zijn, voorbij de vooroordelen. Anniek hield een dagboek bij geeft een inkijk in het leven van mensen die dak- en thuisloos zijn.

Geef dak- en thuisloze mensen een plek om thuis te komen door ’t Café voor dak- en thuislozenwerking te steun. Doe een online gift.

Lees hier het dagboek

Een week in de gevangenis. Dagboek van Anniek.

“Ik verbleef een week in de gevangenis van Hasselt. Leefde 2,5 dag als gedetineerde mee op de vrouwenafdeling en 2,5 dag op de drugsvrije mannenafdeling. Omdat ik Bond zonder Naam wil leiden vanuit de concrete ervaring met mensen aan de rand van onze samenleving. Maar vooral omdat ik beter wil begrijpen en voelen, langer wil kijken en dieper wil luisteren. Voorbij oordelen. Ik hield een dagboek bij. HBVL deelde dit online. Dank aan gevangenisdirectie Paul Dauwe, Ilse Wauters, Anca Wouters en alle cipiers en gedetineerden die mij onthaald hebben in hun gesloten wereld."

Lees hier het dagboek

Getuigenissen en verhalen