Vormingen

Mensen helpen zit in het DNA van Bond zonder Naam. Maar eigenlijk hoort ‘jezelf helpen’ daar ook bij. Met ons vormingsaanbod moedigen we iedereen aan om te blijven groeien als mens: in wat je kunt én wie je bent. Onze workshops vinden plaats in heel Vlaanderen en in beperkte groepen van 6 tot 12 personen. Iedereen is welkom!

ONS AANBOD:

Workshop Gewoon zijn

“Gewoon Zijn” laat je de kracht van stilte ontdekken op verborgen groene plekken in je eigen buurt. Plekken waar de natuur jouw bondgenoot is. Maak kennis met hoe stilte in kleine dingen zit, die je later kan meenemen in je dagelijks leven.

Bond zonder Naam wil mensen op een heel bewuste manier verbinding laten maken met elkaar. Maar om tot een krachtige verbinding met anderen te komen, is het belangrijk om in verbinding te komen met jezelf. Deze workshop laadt jouw batterijen op, zodat jij beter kan luisteren en genereuzer en liefdevoller kan zijn voor jezelf. En daardoor ook voor anderen.

Deelnameprijs + schrift: € 15,00

Schrijf je nu in

Workshop De Kracht van Luisteren

In deze vorming leer je hoe je het empathisch luisteren kan inzetten in je omgeving, zonder een luisterdeskundige te zijn. De kracht van empathisch luisteren vertrekt vanuit de interesse in wat mensen bezighoudt. Wie echt leert luisteren, helpt de ander om voor zichzelf te weten te komen wat men voelt en denkt. Wat is empathie? Hoe kan ik beter leren luisteren? Moet ik altijd klaarstaan om te luisteren? Hoe ga ik een stapje verder en kan ik verbindend luisteren met respect voor de omgeving van de beluisterde? Je krijgt een antwoord op deze vragen in de workshop.


Deelnameprijs + werkboekje: € 25,00

Inschrijven kan pas vanaf 1 augustus 2019

Vormingen op maat

Het vormingsteam van Bond zonder Naam zorgt voor een professionele omkadering van al onze projecten. We begeleiden de vrijwilligers en organiseren diverse opleidingen die hen helpen om mensen kansen te geven, te inspireren en te doen groeien.

Vanaf 2017 kan iedereen ons vormingsteam boeken voor een workshop De Kracht van Luisteren op maat. Spreekt dit thema je aan en willen jij en je team hier rond werken? Contacteer ons dan voor een offerte en een workshop die bij je past.

Contacteer ons
een getuigenis

een getuigenis

"De vorming was zorgvuldig voorbereid met een warm onthaal. Lesgeefster Sara speelde in op de verhalen die de vrijwilligers vertelden en illustreerde met dat materiaal communicatievalkuilen. De ervaring  binnen de groep was gemengd. Ook voor de vrijwilligers met minder ervaring was dit een mooie kans om te reflecteren, hun verhalen en eerste indrukken te delen en zich daarin beluisterd te weten."

 
Frieda Boeykens, Pastorale dienst, zorg voor zingeving en spiritualiteit
 

Getuigenissen en verhalen