Vacatures voor vrijwilligers

Wil je te weten komen waar jij als vrijwilliger geweldig goed in bent en welk vrijwilligerswerk je het leukste vindt? Doe onze vrijwilligerstest en ontdek waar jouw talenten liggen.

DOE DE VRIJWILLIGERSTEST

Filteren op ...

Administratief vrijwilliger

Je helpt onze dienst Marketing met allerlei administratieve opdrachten, zoals het aanvullen van adressenlijsten in Excel, het beantwoorden van eenvoudige mails in Outlook, telefonische afspraken maken, het versturen van mailings (omslagen vullen, adresetiketten plakken, brieven frankeren), het sorteren van retourzendingen, snijwerk van interne prints en dergelijke meer.

Meer info

Administratief vrijwilliger Briefwisselingsproject Gevangenen

Met haar briefwisselingsproject probeert Bond zonder Naam de wereld van binnen en de wereld van buiten de gevangenis met elkaar te verbinden en zo gevangenen nieuwe hoop te geven. Veel gevangenen hebben echt niemand meer. Dan dan kan het van levensbelang zijn om via briefwisseling je gevoelens en gedachten toch te kunnen delen met iemand.
Voor dit project zoeken we voor het kantoor in Antwerpen een extra administratieve vrijwilliger om de huidige coördinator te versterken.
Meer info

Administratief vrijwilliger voor het BZN vormingsaanbod

Voor de administratieve ondersteuning van de vormingen en het vrijwilligerswerk zoeken we iemand die naar het hoofdkantoor van Bond zonder Naam (Sint-Jacobsmarkt 39 in Antwerpen) kan komen, een tweetal dagen per week. Indien dit voor jou past, geef ons dan gerust een seintje en dan nodigen wij je graag uit voor een kennismakingsgesprek.

Meer info

Bezoekvrijwilliger voor project Instagrannies

Bond zonder Naam luistert graag naar de levenslessen van de oudere generatie 80-plussers.

Wat hebben zij in het leven geleerd? Die waardevolle wijsheid kan jongeren inspireren, en daarom willen wij ze met hen delen in ons nieuwe project Instagrannies.

Schrijver Anneleen Van Offel komt langs voor een gesprek over de levenslessen bij 80-plussers thuis. Zij schrijft daarover een kort, poëtisch tekstje.

Fotograaf Liesbeth Gavriilakis maakt een mooie portretfoto van hen.

De foto wordt samen met het tekstje met jongeren gedeeld op sociale mediawebsite Instagram. Daarvoor hebben we een speciaal profiel opgesteld: _instagrannies, waarop de levenslessen van alle deelnemers van dit project te lezen zijn.

De mensen die dit bekijken, kunnen ook reageren op het verhaal. Natuurlijk willen we de leukste reacties met de 80-plusser zelf delen. Een paar weken nadat hun levensles online ging, komt er een bezoekvrijwilliger van BZN langs met een afdruk van jouw foto, het tekstje en de reacties. Zo heeft hij of zij een mooi aandenken aan dit project.

Meer info

Correspondentiecoach Traliepost

Met haar briefwisselingsproject Traliepost probeert Bond zonder Naam de wereld van binnen en de wereld van buiten de gevangenis met elkaar te verbinden en zo gevangenen nieuwe hoop te geven. Veel gevangenen hebben echt niemand meer. Dan dan kan het van levensbelang zijn om via briefwisseling je gevoelens en gedachten toch te kunnen delen met iemand.
Voor het briefwisselingsproject zoeken we voor het kantoor in Antwerpen een correspondentiecoach als vrijwilliger of stagiair om de huidige coördinator te versterken.
Meer info

Eventvrijwilliger

Je steekt de handen uit de mouwen op evenementen die Bond zonder Naam organiseert: flyeren over een aankomend event, helpen aan het onthaal of de bar, bezoekers informeren en wegwijs maken, nieuwe vrijwilligers en leden werven, BZN geschenken verkopen,…
 
Je wordt tijdig gevraagd voor opdrachten.
Meer info

Inburgeringscoach Samen Inburgeren

Samen Inburgeren verbindt mensen die hier ‘thuis’ zijn, de inburgeringscoach,  met mensen die hier ‘nieuw’ zijn, de inburgeraars. Samen spreken ze om de veertien dagen af en doen activiteiten waar ze samen plezier aan beleven.

Meer info

Opbouw / Afbraak Events

We zoeken enthousiaste vrijwilligers om voor allerlei events mee te helpen bij de opbouw en afbraak. Je helpt bij een beursstand, een expositie tijdens een campagne of de opstelling voor een feest. Je wordt tijdig op de hoogte gebracht van opdrachten.

Meer info

Opvolgingsvrijwilliger Samen Inburgeren

Je helpt het Kansenhuis met administratieve opdrachten voor het project Samen Inburgeren: gegevens opzoeken in Excel, emails beantwoorden in Outlook, telefonisch contact opnemen met projectdeelnemers. Je werkt op één vaste dag in de week, met schatting op minstens 2u/week.

Meer info

Schrijf met een gedetineerde

Het klinkt romantisch en niet meer van deze tijd met al haar elektronica: brieven sturen met de post. Toch zet Bond zonder Naam hierop in. Met haar briefwisselingsproject Traliepost probeert Bond zonder Naam de wereld van binnen en de wereld van buiten de gevangenis met elkaar te verbinden en zo gevangenen nieuwe hoop te geven.
Meer info

Spreker

Je vertegenwoordigt Bond zonder Naam in jouw regio. Je maakt deel uit van een provinciaal team. Je vertelt het verhaal van Bond zonder Naam in scholen, organisaties en verenigingen. Je krijgt een degelijke opleiding over de beweging en al haar initiatieven. Je wordt tijdig op de hoogte gebracht van opdrachten in jouw regio. Daarnaast fungeert de spreker ook als ambassadeur voor de organisatie.

Meer info

Vrijwilliger Babbelbox

In het Kansenhuis van Bond zonder Naam komen bezoekers uit 68 verschillende landen over de vloer. Elk bezoeker heeft zijn eigen verhaal: mooi, droevig, alledaags of herkenbaar. Deze verhalen geven we een plek op onze website.
 
Als regisseur-cameraman/vrouw vang je de verhalen van de bezoekers in het Kansenhuis en blik je deze verhalen in. Je bewerkt de filmpjes tot publiceerbaar materiaal en laat je bijstaan door de doelgroep zodat zij iets kunnen bijleren. We vragen om je minimum een halve dag per week vrij te maken.
Meer info

Vrijwilliger in 't Café

Voor ‘t Café zoeken we vrijwilligers die mee willen bouwen aan een warme ontmoetingsplek in de stad voor dak- en thuislozen en mensen in armoede. Kortom mensen die in de marge van onze samenleving leven.

Meer info

Vrijwilliger mobiele Pop-up Shop

Als vrijwilliger voor een mobiele Pop-up Shop verkoop je de zinvolle geschenken van Bond zonder Naam die jij zelf wilt! Je helpt jouw klanten bij het plaatsen en betalen van hun online bestelling. Het bestelpakket wordt netjes op een locatie naar keuze geleverd. Geen gesleur met winkeltassen!
Meer info

Vrijwilliger-Coördinator Evenementen

Het BZN Kansenhuis organiseert jaarlijks een vrijwilligersfeest, een openpoortdag, restaurantdagen, vrijwilligersuitstappen, vrijwilligerscafés, maar ook occasionele evenementen van de deelwerkingen zelf (bvb. picknick van Samen Inburgeren, filmproject op Dageraadplaats,…).

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die voor ons de praktische voorbereiding van onze geweldige, evenementen op zich wil nemen. Je krijgt daarbij ondersteuning van andere vrijwilligers binnen de organisatie.

Meer info

Vrijwilliger-Coördinator Samen Inburgeren

Samen Inburgeren is samen op stap gaan met een nieuwkomer in Antwerpen di e nog niet goed Nederlands spreekt. Om de twee weken spreekt de inburgeringscoach af met de inburgeraar en doen ze samen een activiteit die ze zelf kiezen. Zo krijgt de inburgeraar de kans om Nederlands te oefenen, de stad te leren kennen en zich ook sociaal in te burgeren. De coach leert op zijn beurt een nieuwe cultuur kennen. De inburgeraar en inburgercoach worden zo goed mogelijk gematched op gebied van interesses en verwachtingen. Om de vier maanden is er een bijeenkomst van al de coaches zodat ze ervaringen en tips kunnen uitwisselen
Meer info

Vrijwilliger-Coördinator Sportactiviteiten

Tijdens de openingsuren van het Kansenhuis van Bond zonder Naam kunnen mensen in armoede gebruik maken van een sportaanbod. Voor dit initiatief zoeken we een vrijwilliger die die sportactiviteiten kan coördineren (zwemgroep, voetbal, tafeltennis, fitness).

Meer info

Meer getuigenissen en verhalen