Prison Talk

Prison Talk: Met open mond luisteren

Prison Talk: Met open mond luisteren

Ex-gevangenen die in een bedrijf, school of vereniging hun verhaal komen doen: het heeft telkens opnieuw een grote impact. Bond zonder Naam zocht en vond ex-gedetineerden die heel openhartig vertellen over hun leven in en na de gevangenis. Hoe lang ze in de gevangenis zaten, maar ook hoe moeilijk hun terugkeer in de maatschappij was. 

(fotograaf: © Studivision Photography)

Lees hoe ex-gedetineerden ons doen nadenken

ZE BRENGEN DIT VERHAAL ANONIEM

Zonder sensatie en met respect voor slachtoffers en hun families.
Iedere spreker heeft zijn/haar eigen 'wingman/buddy'. Een vrijwilliger die meegaat naar ieder spreekmoment. Iemand die hem bijstaat. Een klankbord en steunfiguur, die tips en aanwijzingen kan geven.
Het Prison Talk project telt verschillende buddies. Door ex-gedetineerden te coachen om voor een publiek hun ervaring te delen, willen we taboes doorbreken en meer nuance brengen in het debat over deze problematiek. Maar niet in het minst willen we mensen met een detentieverleden de kans geven opnieuw een bijdrage te leveren aan onze samenleving.

BOEK EEN SPREKER

Een Prison Talk kan voor jongeren een onderdeel zijn van de humane vakken, preventie of maatschappelijke vorming.
Ons aanbod past ook mooi binnen een opleiding tot hulpverlener, maatschappelijk werker, criminoloog of jurist een beeld van detentie van binnenuit tonen.

Je kan Prison Talk boeken op maat van je groep of opleiding.
Je contacteert ons best enkele maanden op voorhand, dan bekijken we samen met jou de mogelijkheden.

HEB JE INTRESSE?
Voor meer info of een boekingsaanvraag kan je mailen naar boekingprisontalk@bzn.be