Prison Talk

Prison Talk: Met open mond luisteren

Prison Talk: Met open mond luisteren

Ex-gevangenen die in een bedrijf, school of vereniging hun verhaal komen doen: het heeft telkens opnieuw een grote impact. Bond zonder Naam zocht en vond ex-gedetineerden die heel openhartig vertellen over hun leven in en na de gevangenis. Hoe lang ze in de gevangenis zaten, maar ook hoe moeilijk hun terugkeer in de maatschappij was. 
 
Lees hoe ex-gedetineerden ons doen nadenken

Ze brengen dit verhaal anoniem, maar zonder sensatie en met respect voor slachtoffers en hun families.
Iedere spreker heeft zijn/haar eigen 'wingman/buddy'. Een vrijwilliger die meegaat naar ieder spreekmoment. Iemand die hem bijstaat. Een klankbord en steunfiguur, die tips en aanwijzingen kan geven. Ten slotte worden de sprekers gecoacht - het eerste jaar zelfs door bekende acteurs en actrices zoals Marijke Pinoy en Maxime De Winne - zodat hun verhaal heel toegankelijk wordt. 

Het Prison Talk project telt verschillende buddies. Door ex-gedetineerden te coachen om voor een publiek hun ervaring te delen, willen we taboes doorbreken en meer nuance brengen in het debat over deze problematiek. Maar niet in het minst willen we mensen met een detentieverleden de kans geven opnieuw een bijdrage te leveren aan onze samenleving.

Boek een spreker!

Je kan een spreker boeken voor groepen tot max. 50 personen.

 

Contacteer ons