Neem deel aan de Langste Eettafel

Langste eettafel 2020 geannuleerd wegens coronomaatregelen

De coronamaatregelen hebben ook gevolgen voor De Week van Verbondenheid 2020, die Bond zonder Naam samen met Samenlevingsopbouw organiseert. Onze gezamenlijke oproep tot meer verbondenheid, samenhorigheid in de strijd tegen vereenzaming blijft intact. Alleen kunnen we die tijdens deze campagne niet vertalen in grote bijeenkomsten waar we samen aan tafel schuiven. Het is dit jaar dan ook niet mogelijk om deel te nemen aan de Langste Eettafel of om zelf activiteiten te registreren.

Maar onder het motto “Afstand is niet hetzelfde als afstandelijkheid” zal onze partner Samenlevingsopbouw op kleine schaal mensen met elkaar in verbinding brengen. Ze zullen – met respect voor alle veiligheidsvoorschriften - placemats met een verbindende boodschap verdelen in wijken en buurten.

Houd het gezond, maar blijf verbonden!

Aan de Langste Eettafel zit niemand alleen

Aan de Langste Eettafel zit niemand alleen

Jaarlijks organiseren Samenlevingsopbouw en Bond zonder Naam de ‘Week van Verbondenheid’. We roepen dan op tot meer verbondenheid, samenhorigheid en benadrukken het belang van écht menselijk contact in de strijd tegen vereenzaming! Families, vrienden, buren, verenigingen, bedrijven en gemeentes organiseren activiteiten waarbij mensen samenkomen, samen praten en samen eten. Wie deelneemt, neemt plaats aan onze virtuele ‘langste eettafel’ en draagt zo bij aan een zorgzame en warme buurt.

Tijdens de Week van Verbondenheid roept Bond zonder Naam iedereen op om aan te schuiven aan de Langste Eettafel. Samen eten is niet alleen gezellig en lekker. Het brengt mensen dichter bij elkaar. Met deze virtuele eettafel gaan jij en je collega’s samen met ons de strijd aan tegen sociale en emotionele eenzaamheid. Heb jij ook zo’n honger naar samenhorigheid?

Registreer

Registreer jouw eettafelinitiatief tegen vereenzaming.

Benieuwd naar meer? Check alle initiatieven in je buurt of onderneem zelf actie!

Steun

Maak per medewerker een gift over op het rekeningnummer BE33 5230 8009 0046. Vanaf een bijdrage van €40 heb je recht op een fiscaal attest. Met jouw gift steun je de goede werking van Bond zonder Naam en dus ook van onze samenleving.
 
Doe een online gift