Workshop de kracht van luisteren 2019

Wanneer: 17/10/19 - 07/12/19

Over het event:

In de workshop ‘De Kracht van Luisteren’ leer je hoe je het empathisch luisteren kan inzetten in je omgeving, zonder een luisterdeskundige te zijn.

Empathisch luisteren vertrekt vanuit de interesse in wat mensen bezighoudt. Wie echt leert luisteren, helpt de ander om voor zichzelf te weten te komen wat men voelt en denkt. Moet ik altijd klaarstaan om te luisteren? Hoe ga ik een stapje verder en kan ik luisteren met respect voor de omgeving van de beluisterde?

Dit najaar gaan de vormingen immers door in woonzorgcentra over heel Vlaanderen. Zo kunnen deelnemers meteen in de praktijk omzetten wat ze geleerd hebben: luisteren naar de levenswijsheid van ouderen. Met extra aandacht voor bewoners die weinig of geen sociale contacten hebben. Want ook wie dreigt vergeten te worden heeft recht op een luisterend oor. Zo verhogen we de luistercapaciteit van Vlaanderen én bestrijden we samen eenzaamheid.

Natuurlijk voelt niet iedereen in een woonzorgcentrum zich per definitie eenzaam. Het woonzorgcentrum zal ons vooraf adviseren wie weinig of geen bezoek krijgt en dreigt vergeten te worden. Vrijwilligers van het rusthuis kunnen zelf ook deelnemen en hun luistervaardigheden aanscherpen.

Bond zonder Naam organiseert tussen 17 oktober en 7 december 16 workshops in Vlaanderen. Deze workshops zijn toegankelijk voor iedereen.

Deelnameprijs + werkboekje: € 25,00.
Meer infoNog vragen? Stuur een mailtje

Opkomende evenementen