Traliepost

Traliepost: schrijven met gevangenen

Traliepost: schrijven met gevangenen

Brieven sturen met de post, het klinkt romantisch en niet meer van deze tijd. En toch is het net dat wat Traliepost mogelijk maakt: gevangenen en mensen in vrijheid brieven naar elkaar laten sturen. We merken dat briefwisseling uitnodigt om je gevoelens en gedachten te delen. En net dat biedt duidelijkheid of lucht op.

Voor wie in de gevangenis zit, geeft een pennenvriend hoop en perspectief. Het is een klankbord: zijn zicht op de wereld waar hij ooit terug in terecht komt. Kunnen delen wat je ervaart, geeft vertrouwen in jezelf en de samenleving. Dat is essentieel om nadien je leven weer op te kunnen bouwen. Met dit project willen we zo het herintegratieproces ondersteunen.

Bekende Vlamingen doen ook mee

Ook BV’s springen mee op de kar om het schrijven met gevangenen op de kaart te zetten. Om aandacht te vragen voor dit project vroeg Bond zonder Naam aan enkele Bekende Vlamingen om een nieuwjaarsbrief te schrijven naar iemand achter tralies. Schrijfster Griet Op de Beeck en actrice Marijke Pinoy beten de spits af en sloegen zo een brug tussen de samenleving en de gevangeniswereld om dit taboe te doorbreken.

Griet Op de Beeck

Marijke Pinoy

Nieuwjaarsbrief aan een gedetineerde

Zin om zelf te schrijven met gedetineerden?

Mail ons en we helpen je graag verder.

Contacteer ons