’t Café voor dak- en thuislozenwerking

‘t Café’ van Bond zonder Naam is onderdeel van buurt- en ontmoetingscentrum De Wijk in Antwerpen-Noord. Dak- en thuislozen bieden we een veilige, warme omgeving en we betrekken hen actief in onze werking. De gezelligheid die we samen creëren maakt van dit ontmoetingscentrum een plek van warme contact.

Eenvoudige activiteiten zoals een gezelschapsspel of gewoon een goede babbel geven dikwijls moed en hoop. Zo verhogen we de integratiekansen en verkleinen we de kans op vereenzaming. En als er professionele hulp nodig is, staat het wijkteam klaar om te helpen.

‘t Café wordt uitgebaat in samenwerking met Samenlevingsopbouw Antwerpen Stad, Free Clinic, De Loodsen, Het Vlot, PSC en CAW Antwerpen.

Omdat elk leven telt

De voorbije vijf jaar (tot begin 2018) stierven maar liefst 134 mensen op straat....

Lees meer

Geef dak- en thuisloze mensen een plek om thuis te komen. Doe vandaag een online gift.

Iedereen heeft recht op menselijke warmte.

Om deze mensen ook tijdens hun overlevingstocht op straat warm te houden, schenkt Bond zonder Naam hen een wollen muts of sjaal. Die werden gemaakt door BZN-breiwilligers, vrijwilligers en uitgedeeld door vrijwilligers die zo warmte creëren voor mensen die het moeilijker hebben.
Dankzij de steun van onze sympathisanten konden we 175 daklozen menselijke warmte schenken in de vorm van een muts of een sjaal, die ze zelf mochten kiezen.

MEEDRAAIEN MET DE ZON

Voel jij ook die eerste zomerkriebels? In onze zoektocht naar ontspanning laten we ons graag verrassen door verre oorden. Maar kunnen we ons ook laten verrassen door plekken en mensen van dichterbij? Praat jij wel eens mét iemand die je niet kent?

Waarom is het zo ongewoon om in gesprek te gaan met een onbekende? In het kader van een leiderschapsopleiding ging Katrien Kerckhove, HR-manager bij Randstad, in gesprek met enkele dak- en thuisloze mensen in Antwerpen. Over haar ontmoeting met Sabrina, maar ook met Vos, Carlo en Marc, schreef ze hen een brief.

LEES HIER DE BRIEF
Locatie

Locatie

Centrum De Wijk
Willy Vandersteenplein
2060 Antwerpen
(ingang langs Lange Scholierstraat)
Locatie

Openingsuren

’t Café is open op het moment dat er geen andere activiteiten zijn in het ontmoetingscentrum.
  • elke woensdag van 14:00 tot 17:00 u.
  • elke vrijdag van 17:00 tot 20:30 u. 
  • elke zondag van 16:00 tot 19:00 u.