Renovatie Kansenhuis

Renovatie Kansenhuis

Na meer dan 13 jaar is het huidige pand van het Kansenhuis zeer dringend aan renovatie toe. Vooral de ongezonde werk- en leefomstandigheden moeten dringend worden aangepakt. Structurele zaken als vochtproblemen, slechte isolatie en het gebrek aan ventilatie staan op de agenda. Want mensen in armoede hebben ook het recht om ontvangen te worden in een veilig, warm en comfortabel gebouw.

Een warm welkom in een upcycled interieur

Voor de nieuwe inrichting van de ontmoetingsruimte willen we na de opknapwerken een upcycling project op touw zetten. Afgeleefd meubilair en allerhande oude, (on)gebruikte spullen en producten uit het Kansenhuis en het Bond zonder Naam hoofdkantoor worden onder leiding van upcycling ontwerpster Evy Puelinckx omgetoverd tot een nieuw, warm en uitnodigend interieur. De bewuste keuze om te werken met upcycling draagt bij aan onze overtuiging dat we verspilling in onze maatschappij moeten tegengaan.

Zoals bij de andere activiteiten in het Kansenhuis zullen ook hier de bezoekers betrokken worden en zelf mee aan de slag gaan. Zo krijgen ze een warme succeservaring én wordt de ontmoetingsruimte ook letterlijk ‘hun plekje’.

Hoe verloopt het project?

Het cliché wil dat bouwprojecten steeds samen gaan met vertragingen. Zo ook in dit project.
In samenspraak met de Stad Antwerpen sturen we bepaalde ruimtes bij om ze van meer daglicht te kunnen voorzien. Er komt namelijk op de aanpalende site van Delhaizefiliaal Plantin aansluitend een hele ontwikkeling met rijwoningen, waar we graag rekening mee willen houden.
Op deze manier creëren we aangename, kwaliteitsvolle ruimtes waar het fijn werken is en onze Kansenhuis bezoekers op een warme manier worden onthaald.
Door dit bijkomend overleg met stad Antwerpen en het hertekenen van de plannen kunnen de werken pas starten vanaf september 2018.