Lise Leppens

Ik keerde terug naar wie ik echt ben

Ik verbleef op de Stiltehoeve vlak na het feestgedruis van Nieuwjaar. Na het beëindigen van mijn job ging ik de rust opzoeken in Damme. Met een open geest stapte ik de Stiltehoeve binnen. Als enige gaste, gezien de niet voor de hand liggende periode, heb ik enorm genoten van het alleen-zijn, het haardvuur, de zon, de materialen, het winterontbijt buiten in de zon, de meditatie en uiteraard de rust.

Deze ervaring maakte me tegelijkertijd nederig en groot. Ik keerde terug naar wie ik echt ben. De focus op mezelf, de natuur en de geluiden gaven me de kans om terug een stapje dichter naar mezelf te zetten. Het mooie aan mijn verblijf was dat ik er zonder verwachtingen ben aangekomen en me heb laten onderdompelen in elk moment en elke ervaring. Op die manier leer je terug te focussen op het NU en merk je op wat echt belangrijk voor je is.

De maalstroom van het leven maalt en maalt maar door. Mijn verblijf op de Stiltehoeve heeft me de kans gegeven om simpelweg terug even stil te staan, letterlijk en figuurlijk. Het vergt een bepaalde mate van moed om dit te doen maar als je er oprecht voor openstaat, is het een unieke ervaring.

 

Lise

Meer getuigenissen en verhalen