Bina

Het is onmogelijk om terug te keren naar Nepal en hun studies opnieuw te beginnen

Een vrouw zonder wettig verblijf schrijft een brief naar de dienst vreemdelingenzaken
 
 
Geachte meneer/mevrouw
 
Ik ben Bina Bhusal. Ik ben afkomstig uit Nepal. Ik heb 3 kinderen. Ze gaan allemaal naar school. Mijn grootste dochter is 20 jaar, mijn 2de dochter is 18 jaar en mijn zoon is 15 jaar.
 
Ik ben al bijna 10 jaar in België, mijn zoon al 8 jaar hij is praktisch belg en mijn dochters al 5 jaar. Ze zijn het al gewoon om hier te wonen en zien het leven in Nepal niet meer zitten. Mijn oudste dochter zit in 5de middelbaar, zij doet mode, zij doet haar stage in een winkel, ze mag daar werken als haar papieren in orde waren. Mijn 2de dochter zit in 6de middelbaar. Zij doet kantoor, dit jaar is haar laatste jaar Ze wilt nog verder studeren maar zonder papier kan ze niet verder studeren. Mijn zoon zit in 4de middelbaar. Hij doet ICT.
 
Het is onmogelijk om terug te keren naar Nepal en hun studies opnieuw te beginnen. Ze kunnen geen Nepalees meer noch schrijven of lezen. Ik als alleenstaande moeder wil mijn kinderen een goeie toekomst geven maar dat lukt niet als ik geen papieren krijg. Ik ben mijn man verloren gerakt jaren geleden en het is niet meer mogelijk voor ons om terug een leven te bouwen in Nepal.
 
Dank voor uw begrip.


Bina

Meer getuigenissen en verhalen