Bezoek opvangcentrum Lint

Locatie: Kapelstraat 1, 2547 Lint

Wanneer: 03/03/20

van 19:00 tem 21:30

Over het event:

Praat niet over maar mét vluchtelingen.
Maak kennis met echte verhalen en mensen. 
Het groepsbezoek aan het opvangcentrum Lint past bijzonder goed bij het streven van BZN naar het tot stand brengen van menselijke verbinding.  De ontmoeting van hart tot hart staat centraal.  Vooral bij mensen die het moeilijk hebben. Dat is waar BZN al van bij haar oprichting het verschil maakt in onze samenleving.  Voor BZN heeft elke mens een waarde in onze samenleving.  Via deze ontmoetingen halen we mensen uit de schaduw. Dat werkt bovendien wederkerig.

"Ik ben er immers ervan overtuigd dat iedereen van elkaar kan leren als we elkaar in evenwaardigheid ontmoeten. Betekenisvolle ontmoetingen zorgen dat mensen in de marge terug aansluiting kunnen vinden bij het centrum van de samenleving.  Bond Zonder Naam staat bekend voor dat engagement.  We kunnen echt iets doen aan ongelijkheid, uitsluiting, labelling, vereenzaming en polarisering.  Dat zijn geen onwrikbare maatschappelijke fenomenen.  Op bezoek gaan bij Het Parelstrand en daar de mensen tegemoet treden is de eerste stap op weg naar een inclusieve samenleving." Anniek
 
Tijdens de rondleiding leer je hoe het leven in een opvangcentrum eraan toe gaat. Tot slot zijn er ontmoetingen met vluchtelingen zelf. Zodat je de bewoners zelf vragen kan stellen over hun leven en situatie.  

Prijs: € 20,00 (ten voordele van de werking van BZN en van de asielcentra zelf).

Inschrijven kan via refugeetalk@bzn.be.


Nog vragen? Stuur een mailtje

Opkomende evenementen