Eye Contact Experiment - Gent

Locatie: Gent

Wanneer:26/04/20

van 14:00 tem 17:30

Over het event:

Op 26 april 2020 nodigt Bond zonder Naam iedereen uit  in Gent om deel te nemen aan een Oogcontact Experiment.

Het Eye Contact Experiment is in het buitenland al een groot succes gebleken. Jaarlijks doen mensen in meer dan 300 steden wereldwijd mee aan The World's Biggest Eye Contact Experiment. Bond zonder Naam sluit zich aan bij die internationale beweging en maakt zo een statement voor het belang van diepere menselijke verbinding.


Oogcontact = echte ontmoeting
Eén minuut oogcontact betekent écht contact maken met een ander mens. Zonder (voor)oordelen en verwachtingen. Neem plaats tegenover een onbekende en deel een minuut van oogcontact om elkaar écht te ontmoeten. Door op deze manier in stilte met elkaar verbonden te zijn, ontstaat een sterk gevoel van gedeelde menselijkheid.

“De Eye Contact Experiment past bijzonder goed bij het streven van BZN naar het tot stand brengen van menselijke verbinding in tijden van polarisering. De ontmoeting van hart tot hart staat centraal. Vooral bij mensen die het moeilijk hebben. Dat is waar BZN al van bij haar oprichting het verschil maakt in onze samenleving. Voor BZN heeft elke mens een waarde in onze samenleving. Via deze ontmoetingen halen we mensen uit de schaduw. Dat werkt bovendien wederkerig. Iedereen kan leren van elkaar.”

14:00 tot 16:00 u: eye contact experiment
Aansluitend tot 17:30 u: cirkelmoment om ervaringen uit te wisselen

Ter info: Bij hevig regenweer gaat de actie niet door.

 Nog vragen? Stuur een mailtje

Opkomende evenementen