10 jaar piano ligconcerten

Locatie: Zuiderpershuis, Timmerwerfstraat 40, 2000 Antwerpen

Wanneer: 03/06/18

van 20:00 tem 22:30

Over het event:

Beeld je eens in dat je, in plaats van op een stoel te zitten om van een concert te genieten, jezelf gezellig nestelt op je matrasje, onder een deken en met je ogen gesloten. Onderzoek leert dat de luisterervaring helemaal anders is dan bij een standaard ‘zitconcert’. Een ligconcert is een zalig ontspannende totaalervaring. Ook omdat er geen applaus is dat de nummers onderbreekt.
 
Zo stelde Steven Vrancken in mei 2008 in Lier zijn eigen muziek voor met een allereerste piano ligconcert. Vanuit de warme ontvangst ervan, volgenden talloze bijkomende concerten in België, in eigen organisatie en als onafhankelijke muzikant, ook in het buitenland. Dat resulteerde in z’n eerste piano solo album “Into Resonance” (2011); wat zeer in smaak viel bij zijn publiek, en vele anderen die ermee in aanraking kwamen.
 
Volgens prof. Marc Leman, muziekpsycholoog aan UGent, maken deze drie ingrediënten de rustgevende effecten van muziek voelbaar: een traag tempo, geen duidelijk ritme en een menselijke stem - allemaal overvloedig aanwezig in Steven’s muziek, wat je ten volle beleefd tijdens z’n ligconcert. 
 
Een groot deel van de opbrengsten van’t concert gaan naar’t het goede doel: Het Kansenhuis van Bond zonder Naam. Andere partners voor’t ligconcert op 3 juni zijn het Timotheus Project & The New Life Teaching.
 
 
Praktisch: breng eigen matje en dekentje mee
 

Meer info

Opkomende evenementen