Theatermonoloog: Verbeter de Wereld / Bonheiden

Locatie: Cultureel Centrum ' Blikveld, Bonheiden

Wanneer: 12/12/18

van 20:15 tem 22:15

Over het event:

Welkom in de kleedkamer van Gène Bervoets, een uur voor aanvang van de voorstelling ‘Verbeter de wereld’.

‘Wees jezelf, er zijn al anderen genoeg’, ‘Praat niet recht wat krom is’, ‘Een gelukkig mens is er twee waard’: vijf jaar is het geleden dat Phil Bosmans op net geen negentigjarige leeftijd overleed.

Veel van de spreuken en aansporingen die hij als uitgesproken charismatische frontman van de Bond Zonder Naam uit zijn mouw wist te schudden, klinken nog altijd bekend in de oren. Stuk voor stuk ‘oneliners’ of ‘tweets’ avant la lettre die hij iedere maand tot in de Vlaamse huiskamers wist te brengen.

De cijfers zijn ronduit indrukwekkend: zijn boek uit 1972, "Menslief, ik hou van je", kende tot nog toe maar liefst zesenvijftig drukken. Wereldwijd verkocht de priester-schrijver niet minder dan 10 miljoen boeken en zijn werk kan worden gelezen in zesentwintig verschillende talen.

Minder bekend dan zijn spreuken is het maatschappelijk engagement van Phil Bosmans. Zijn bekommernis voor de ex-gedetineerden, de ex-prostituees, de drugsverslaafden en de illegalen. Tot op de dag van vandaag is de Bond Zonder Naam een vangnet voor mensen in nood.

In ‘Verbeter de wereld’ gaat Gène Bervoets op zoek naar de Bosmans in zichzelf en daarmee naar de Bosmans in ons allemaal.

"Verbeter de wereld" is een monoloog door Gène Bervoets op basis van een tekst van Rick de Leeuw dat in het najaar van 2018 in diverse theaters te zien is.

 De ticketverkoop gebeurt rechtstreeks bij het Cultureel Centrum: 't Blikveld.

Meer info

Opkomende evenementen